lauantai 27. elokuuta 2016

TE-toimisto pomputtaa

Heinäkuussa siis loppui parin viikon työpätkä ja sitten lähdin pariksi viikoksi matkoille, jonka olin sopinut jo keväällä. Olin toimittanut TE-toimistoon työtodistuksen ja luulin kaiken olevan kunnossa. Olihan muuten, mutta TE-toimistosta oli pistetty heti ekana työttömyyspäivänä pätkän jälkeen mulle tulemaan työtarjous. Onneksi siinä oli paljon aikaa ottaa yhteyttä työnantajaan, en ole itseasiassa hakemusta vieläkään tehnyt, lykkään sitä mahdollisimman pitkälle. Nimittäin kyseessä on taas nk. nollatuntipaikka. Tiedän ettei tuolla firmalla ole mitään tunteja edes tarjolla, "muu osa-aikatyö, työ sopii parhaiten opiskelijalle". Tällaisia he pistävät sieltä työttömän kiusaksi. Toistan itseäni kun kysyn mitä edes hyödyttäisi saada tuollainen "työpaikka". Tuloni tulisivat kuitenkin työttömyyspäivärahoista. Miksi he eivät laita "tarjoustaan" edes kokoaikapaikasta, joita toki muutamia mol:lin sivuilta löytyisi? Sanoisin, että naurettavaa, mutta kun nämä ovat karenssiansoja tällaiset.

Vielä tuntuu että tässä rangaistaan työpätkällä käynnistä. Kun en ollut töissä työnhaun uusimispäivä pistettiin puolen vuoden päähän, nyt se laitettiin kahden kk päähän.

3 kommenttia:

Työpaikallinen kirjoitti...

Eihän noihin nollatuntipaikkoihin edes saisi lähettää mitään ns. työtarjouksia. Tuo on täysin kohtuutonta. Työtön on kuitenkin aina syyllinen siihen, ettei hän "ota vastaan" nk. tarjottua työtä tai
vain "mene" töihin...

Anonyymi kirjoitti...

Tässä työttömyydessä on yksi veemäisimmistä puolista se, että joutuu tämän TE-toimiston kanssa pelaamaan näitä ”pelejä” ja sitä kautta kuluu hirveästi energiaa hukkaan oikean ja järkevän työn hakemisesta.

Varmasti todella ”mukavaa” hakea tällaista huuhaa-paikkaa ja pelätä joutuvansa haastatteluun ja pahimmassa tapauksessa jopa karenssiin jos haastattelija sattuu olemaan virkaintoinen ja ilmoittelee TE-toimistolle sinun olleen kyseisen työn suhteen kielteiseltä vaikuttava haastattelussa.

Nythän tämä mahdollisesti tuleva perustulokokeilu vaikuttaa myös aivan täydelle sudelle. Siinähän peruspäiväraha ja työmarkkinatuki muuttuisivat vain täksi 560e verottomaksi ”perustuloksi”, mutta lyhyiden työpätkien vastaanottaminen olisi silti vieläkin aivan yhtä hyödytöntä rahallisesti, koska työtulot leikkaisivat asumis- ja toimeentulotukea. Siihen vielä päälle työmatka- ja ruokakulut.

Liekkö sitten nämä 2000 arvottua perustulon saajaa olisivat vapautettuja TE-toimistojen kyykytyksiltä? Epäilen kovasti. Ja mitenhän verotuksen kanssa tämä ”veroton tulo” pidemmässä juoksussa menisi jos on lisäksi niitä pätkätyötuloja? Kamala paperisota verotoimiston kanssa?

4* kirjoitti...

Laitoin sinne "nollatarjoukseen" ihan keskivertohakemuksen menemään, ja kuten arvattavaa ei sieltä edes mitään perään kuulunut, ei edes "kiitos hakemisesta".

Tosiaan ennen mitään kokeiluja voisi edes laittaa vaikka exceliin jotain numeroita ja pyöritellä niitä, sillä valmiiksi susia ideoita on turha lähteä toteuttamaan. Muuten voisin jotain perustuloa kannattaakin, mutta uudet systeemit pitäisi suunnitella ihan kunnolla.