sunnuntai 30. lokakuuta 2016

TE-toimiston rimanalitus

Olen joutunut te-toimistossa nyt sellaiselle listalle, että minulle pistetään työtarjouksia peräperää joka kuukausi. Viimeisin tarjouslappunen oli totaalinen rimanalitus jopa te-toimistolta. Nimittäin minua käskettiin hakemaan yksityisopettajan paikkaa eli kyseessä oli yksityishenkilön ilmoitus mol:lissa. Työtä olisi ehkä "muutamia tunteja viikossa" 1-3 kk aikana. Palkan määräytymisestä ei mitään mainintaa eikä työtunnit olisi edes kotipaikkakunnallani.

Tällaisia ei saisi pistää työtarjouksina, koska yksityisopetuksen tekemiseen oikeasti pitäisi olla toiminimi, jonka kautta laskuttaa asiakasta. Muutan tiedossa on jokin älytön soppa ja byrokratia sekä työttömän pitäisi pystyä itse varmistamaan olevansa edelleen oikeutettu työttömyyspäivärahoihin. TE-toimisto mielellään tulkitsisi työttömän yrittäjäksi, vaikka mitään yritystä ei olisikaan työttömän nimissä. Tällaista sivutoiminimeä ei tietenkään kukaan työtön perusta, koska vaikka tunteja olisi tuollainen mainittu "muutama tunti viikossa" jos sitäkään, niin näillä tuloilla pitäisi pystyä elämään eli tippuu käytännössä tyhjän päälle.

2 kommenttia:

Osaton kirjoitti...

Tuommoisia tarjouksia ei todellakaan saisi tehdä. Pistä menemään niin älytön hakemus, etteivät varmasti palkkaa. Kai hakemukseen voi kirjoittaa, että TE-palvelut pakotti hakemaan, muuten ei voisi vähempää kiinnostaa.

4* kirjoitti...

Niin voiko rehellisyydestä saada karenssin. "Työtön aiheutti itse työsuhteen syntymättömyyden kirjoittamalla liian rehellisen hakemuksen", heh. No enpä luota pätkääkään te-toimistoon enää, mitähän sieltä seuraavaksi, varmaan provikkamarkkinointia tjsp. kun ei 3 kk ammattisuojaa ole enää.