perjantai 27. toukokuuta 2016

TE-toimisto vauhdissa

TE-toimistolla uusia kujeita keksitään ja kesäaika kun koittaa heidän aktiviteettinsa sen kun lisääntyy. Nyt he värväävät sähköpostimainoksillaan jo puhelinmyyjiä eri firmoille. "Osallistu infoon - tarjolla provisiopalkkaisia myyntitehtäviä". Miksi minulle tämmöisiä roskapostataan, ei minulla ole mitään myynti- ja markkinointikokemusta tai koulutusta. Itse asiassa minulla on vieläpä se 3 kk ammattisuoja-aika voimassa, joten vähän voisivat rajata lähetyksiään.

Toisaalta mol:lin työpaikkailmoitusten sekaan on lisääntyvässä määrin alkanut pesiytyä rekrykoulutusten ilmoituksia. Mitä nämä tekevät "avoimet työpaikat" -listoilla? Otsikko on kuin oikean työpaikan, mutta auki klikkaamalla paljastuu, että se on työvoimakoulutus eli palkatonta työtä. Mitä seuraavaksi, kohta sinne ilmestyy varmaan kuntouttavan työtoiminnan mainoksia? Nähdäkseni näillä halutaan vain hämätä asiaan perehtymättömiä, jotka vain katsovat montako ilmoitusta palvelussa on ja sitten syyllistävät miksi työttömät eivät mene näihin. Vanhastaan siellä on jo ollut sotkemassa vuokrapaikat, joitten ilmoitusten takana ei myös oikeaa palkkatyöpaikkaa välttämättä ole.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaan aika taloudellinen idea hyödyntää veronmaksajien ylläpitämää toimintaa oman yrityksen markkinointiin.

Kaikki työttömille palveluja tarjoavat yrittäjät voivat hyödyntää TE-keskusta markkinoinnissa, jolloin esim. palvelu/kurssiesitteiden postitus työttömille menee veronmaksajien piikkiin ja koko markkinointi/osallistujien hankkiminen suoritetaan veronmaksajien ylläpitämän työvoiman avulla. Pelko ettei järjestettävälle kurssille tulisi riittävästi osallistujia on teoreettista, koska TE-keskus uhkaa työttömiä työttömyyskorvauksien menettämisellä ja sanktioilla ellei laita hakemusta työllisyyskurssille tai muuhun palveluun.

Minusta tuo on kaikin puolin moraalitonta ja väärin...

Anonyymi kirjoitti...


Eivätköhän nämäkin puhelinmyyntifirnat jonkinlaisen "asiakashankintaprovision" TE-toimistolle maksa...

Anonyymi kirjoitti...

Työtön tuttavani täyttää pian 58 v ja hän ei ole lähes puoleentoista vuoteen saanut minkäänlaista postia TE-toimistolta, ilmoittautumisaikaa on vain verkossa jatkettu 6 kk eteenpäin. On ollut kohta 3 v työtön. No hän itse on ihan tyytyväinen tilanteeseen, ehkä TE-toimisto pitää häntä "toivottoman tapauksena" iän puolesta, niinkuin hän itse arvioi :) Minäolen 45-v mutta mulle satelee kaikenlaista kurssimainosta ja "työhönosoitus"-lappusia (siis ne paikat tulostettuna mol:n sivuilta joihin on pakko hakea).

4* kirjoitti...

En tiedä mihin suuntaan rahaa liikkuu tässä mainonnassa, mutta ainakaan työttömälle rahaa ei heru mitenkään. Hyvää hyvyyttään voi mennä raatamaan muiden piikkiin...

Työvoimakoulutukset ovat oikeastaan pirullisimpia, koska niistä ei voi kieltäytyä kuin karenssilla. Kuntouttavan suhteen voi yrittää puljata lakipykälien kanssa, viivyttää ainakin sinne joutumista, sekä vaatia vain yksi päivä viikossa minimiajalla 4h. Koulutuksissa sen sijaan voi olla täysiä 7-8 tunnin työpäiviä. Koulutuksien kesto esim. 8kk, josta koulutuspäiviä 12 ja loput palkatonta työtä. Kohtuullista? Ei tosiaankaan.

57-60 vuotiaista voi joillain onnekkailla olla mahdollisuus velvoitetyöpaikkaan, mutta näitten suhteen pitää olla itse aktiivinen, havaintojeni mukaan te-toimisto ei automaattisesti pistä tikkua ristiin näiden suhteen. Kuusikymppiset eivät ilmeisesti kiinnosta te-toimistoa, mutta kuntaa kiinnostaa siinä vaiheessa, kun joutuu Kela-listalle ja silloin se hyppyytys alkaa.