lauantai 17. toukokuuta 2014

TE-toimisto ottaa yhteyttä

Minulle oli sanottu, että TE-toimistosta soitetaan annettuna päivänä. Siispä yhden päivän tällä viikolla päivystin puhelinta, soiko se vai ei. No ei soinut. Illalla katsoin netistä työnhakutietoni, mutta sama vanha teksti siellä edelleen ja työnhaku voimassa enää sen päivän. Olipa outoa. Ihmettelin vaan pitääkö minun seuraavana aamuna lähteä toimistoon jonottamaan, jottei työnhaku pääse katkeamaan? Aamulla katsoin taas netistä mitä siellä näkyy. Silloin sinne oli ilmestynyt uusi päivämäärä puolen vuoden päähän, jolloin TE-toimisto taas "ottaa yhteyttä".

Vähän tästä taas jäi pompottelun makua miten sen työnhakunsa saa pidettyä voimassa. Hiukan aikaisemmin pitäisi tietää, kuin samana aamuna, pitääkö esim. lähteä TE-toimistoon, koska minullakin nyt TE-toimisto sijaitsee naapurikunnan puolella yli 10 km päässä. Lisäksi siellä päivystysaika on vain aamupäivällä ja iltapäivällä on jo ovet lukossa. Tässä jää helposti yhden tai useamman päivän päivärahat saamatta, mutta sehän vissiin on tarkoituskin?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä törkeätä miten yhä edelleen työttömiä kohdellaan. Asennossako pitäisi seistä, jos joku sattuu soittamaan. Huh!

Anonyymi kirjoitti...

Minullakin oli sovittu soittopäivä 17.4. työkkäristä piti jonkun soittaa. Vieläkään ei ole soittoa kuulunut. Monta päivää odotin soittoa ja kävin hermot tiukalla netissä kyttäämässä tietojani, ettei vaan maksatusta ole katkaistu, no ei onneksi, mutta ei mitään muutakaan ole tehty. Ihme touhua.

4* kirjoitti...

Niin, sanotaan että soitetaan, mutta ei soitellakaan eikä tietenkään työttömälle edes tarvitse vaivautua ilmoittamaan, jos tilanne on muuttunut. ;(

Epäselvää on edelleen miten jatkossa työhaun saa pysymään voimassa. Meneekö seuraavakin kerta automaattisesti vai ottaako te-toimisto yhteyttä, kuten netissä lukee, ja millä tavoin mahdollisesti ottaa yhteyttä?

Tässähän on hyvä tapa hoitaa työvelvoitteensa, seisotaan asennossa odottamassa te-toimiston yhteydenottoa... mennäänkö ihan risupuskan viereen seisomaan... no heh heh taas ;)

Työtön luuseri - töissä kirjoitti...

Minulle on myös sanottu, että "oma palvelulinjani" ottaa minuun yhteyttä 5.6. mennessä, johon saakka työnhakuni on voimassa. Nyt alkaa vähän hirvittää, näinköhän soittavatkaan ja pysyykö työnhakuni voimassa...

4* kirjoitti...

Hmm, eikä pahemmin kerrota mille "palvelulinjalle" on pistetty. Minäkin jossain vaiheessa olin joutunut "osaamisen kehittämisen" linjalle, mikä sekin lienee.