sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Rampauttava työtoiminta

Olipas masentava loppu tälle vuodelle, minut saatiin kampattua rähmälleen. Ainakin kuvainnollisesti, mutta saa tuollaisesta saman nappulan painelusta helpposti krampin käteensä tai jännetupintulehduksen. Kölin alta vetämisestä ei olisi kannattanut vitsailla, sitähän tämä (kuvainnollisesti) oli, henkisesti yritettiin nöyryyttää. Laitetaan työkunnossa oleva korkeasti koulutettu ihminen tekemään alkeellisinta tehtävää mitä vain toimistossa voi keksiä. Olisi varmaan risusavottakin mielenkiintoisempaa, saisi ainakin päättää miten päin ristiin asettelee risut kasaan.

Onko kukaan ajatellut mitä seuraa, jos työkykyisten ihmisten työkunto vain heikkenee näissä "kuntouttavissa työtoiminnoissa". Minulle tämä aiheutti vain henkistä kärsimystä, masentumista ja itseluottamuksen tippumista. Enkö tosiaan muuhun kelpaa? Olo on kuin lattianrakoon lyttyynlyöty. Noh, minulla on kova pää ja tästähän taas nousen muiden kiusaksi ja väännän lisää huumoria, kuin rikkaruoho kasvaa aina uudestaan. Uutta parempaa vuotta odotellessa.

3 kommenttia:

Työpaikallinen kirjoitti...

Eikö työttömällä tosiaan ole mitään oikeuksia? Voisiko tuollaisesta tehdä valituksen jonnekin (mutta mihin...)?

Anonyymi kirjoitti...

Törkeää aliarvioimista. Ei siinä mietitä yhtään miltä se tuntuu ja mihin kaikkeen vaikuttaa.
Tuttava (tohtoriksi väitellyt omalta alaltaan) kertoi juuri olevansa ns kuntouttavassa "työssä" tyhjentämässä homekoulua kunnan työmiesten kanssa.

Jaksamista ja hyvää joulua Sinulle ja Parempaa tulevaa vuotta!

4* kirjoitti...

Joku oikeus työttömälläkin pitäisi johonkin järkevään olla, mutta sitä saadaan odotella kunnes lehmät lentää.

Valittamisessa voi olla omat vaaransa. Nyt yritän vain hypätä pois tulilinjalta, ei enempää p-ammuksia niskaan tällä erää.

Ensi vuonna toivon mukaan uudet kujeet. Hyvää joulua ja uutta vuotta teillekin molemmille.