tiistai 3. helmikuuta 2015

Tukien arvaamattomat muutokset

Työttömän raha-asioissa liikutaan kuin heikkojen jäitten päällä. Kylmä kylpy voi tulla koska tahansa, sen verran tiuhaan erilaisiin tukiin on viime aikoina tehty muutoksia. Viimeisin ehdotus on rukata ansiosidonnaista puolet lyhyemmäksi. Eli nopeammin vaan köyhyyteen kituuttamaan seitsemän satasen työmarkkinatuelle?

Tämän vuoden alusta tehtiin asumistukiuudistus, joka näyttää olleen täyttä arpomista, missä joku voittaa ja toinen häviää. Oliko tätäkään suunniteltu yhtään millään perusteella? Minulle sähkölämmitteisessä, aikaisemman kaavan mukaan "liian suuressa", osakeomistusasunnossa asuvalle tuli lähes päävoitto: saan 60 euroa enemmän kuin viime vuonna (paitsi jos sitä palkkaa alkaisin vihdoin viimein saamaan, niin sitten en saa ollenkaan asumistukea). Merkityksellistä tämä on siinä mielessä, että ensimmäistä kertaa kaikkina vuosina työmarkkinatuen saajana nämä ensisijaiset Kelan tuet ylittävät viimesijaisen eli minulle jää käteen enemmän kuin sen 485 euroa, mitä toimeentulotuen mukaan pitäisi jäädä elämiseen asumiskulujen jälkeen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea "lottovoitosta". Joskus näinkin.

4* kirjoitti...

Tattista. Rahaa on muutenkin säästynyt lämmityskuluissa, koska täällä on ollut lämpötila plussalla melkein koko "talven". Hiihtämiseen sentään on onneksi ollut hiukan lunta.