sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Pätkätyöläisen ajatukset

Vaikka puolen vuoden kokoaikatyöstä onkin pitkän työttömyyden jälkeen ikionnellinen, niin entisistä kokemuksista johtuen ajatukset alkavat heti kiertää tiettyä rataa. Puoli vuotta hurahtaa ihan tuosta noin vaan, ja mitäs sitten sen jälkeen? Puhumattakaan, että eläkeikään on yli 20 vuotta. En todellakaan heti alkuun päästyäni ja kellokorttirutiiniin totuttauduttuani halua takaisin kotiin istumaan ja odottamaan viittä vuotta saisinko taas armosta puolen vuoden pätkän. Julkisen puolen paikkana tuolla samassa ei tule jatkoa olemaan, paikat on siellä jo täynnä ennestään, ja vaikka joku jäisi eläkkeelle, siihen ei ketään uutta palkata. Kesällä ei juuri voi paikkoja hakea, joten seuraavan työpätkän hakeminen pitäisi aloittaa nyt heti. Stressaavaa. Lisäksi tuolla pitäisi päästä tekemään/opettelemaan tehtäviä, joitten työkokemuksesta olisi jotain hyötyä muita paikkoja haettaessa. Sekä yrittää päästä suhteisiin joista uusia töitä voisi poikia. Siis ihan liikaa vaatimuksia puolen vuoden pätkälle.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut kumminkin, että sait sen puolen vuoden pätkän!

Ja totta tuo mitä kirjoitit, että ihmiset luulee jonkun olevan mielummin peruspäivärahalla kuin töissä. Höh.

4* kirjoitti...

Kiitos onnitteluista.

Hiukan kuin olisin toisaalta vähän katkeran ärsyyntynyt, että miksei tätäkään voinut aikaisemmin saada...

Tuhannen työhakemuksen mies kirjoitti...

Bongasin kirjoituksesi TOIvottoman blogista ja hetkeän luettuani, jouduin lukemaan blogisi alusta loppuun yhdeltä istumalta. Paljon ajatuksia herättävää pohdintaa työttömyydestä ja todella paljon sellaista, joka olisi voinut tulla minun kynästäni.

Pidentynyt työttömyys vain muuttaa ihmistä niin, että vaikka useaan tekstiisi olisin halunnut kommentoida, niin kykenin vain hiljaa nyökyttelemään ja mielessäni ajattelemaan, että juuri noinhan se menee!

4* kirjoitti...

Joo minäkin löydän paljon samaa muiden blogeista, ja muutenkin tuntuu että pitäisi enemmän kommentoida joka paikkaan työttömien näkökulmaa, koska ei sitä todellakaan liikaa tuoda missään esille, ennakkoluulot vain jyllää ei-työttömien keskuudessa.

Siis vaikka tietenkin työttömissä on erilaisia ihmisiä eivätkä kaikki halua samaa.