sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

TE-toimisto aktiivisena

Tänä vuonna meininki on näköjään tätä, että työtöntä halutaan jotenkin pyörittää pelinappulana ahkerasti. Itse yritän saada työtarjouksiin vastattua ja tehtävät ruksittua netistä tai vastailtua heidän puheluihinsa. TE-toimistosta ei siis koskaan soiteta sinä päivänä kuin nettiin on laitettu TE-toimiston ottavan yhteyttä, vaan tämä "kvartaalihaastattelu" tuli ilman ennakkovaroitusta. Haastattelu oli virkailijan vajaan puolen tunnin yksinpuhelua, ihan asiallista sentään, mutta hänellä tehtävänä oli väkisin saada minulle työllistymissuunnitelmaan jotain aktiviteettia. Sanoin olevani kiinnostunut palkkatöistä, mutta sepä ei nyt riittänyt. Kaikenlaiset heidän "palvelunsa" käytiin läpi rekrytointikokeilusta ja työkokeilusta lähtien. Työtarjoustakaan hän ei voinut laittaa, kun ei löytynyt mitään haettavaa minun aloiltani.

Kun muuta ei löytynyt, niin virkailija laittoi minulle muutaman tunnin "työhönvalmentajan" palvelua. Joudun siellä sitten käymään ja "työnhakuasiakirjat laitetaan kuntoon". Ei minua itseäni tuo yhtään kiinnostaisi. Lisäksi pitää ruksia hakeneensa töitä ja tutustuneensa joihinkin nettisivustoihin. Vähän kuin tässä jaettaisiin aikuiselle ihmiselle jotain rasti ruutuun lasten koulutehtäviä.

5 kommenttia:

Työpaikallinen kirjoitti...

Oma kokemukseni työhönvalmentajan tapaamisista oli yhtä tyhjän kanssa, mutta ehkä vika ei ollut työhönvalmentajassa vaan minussa, koska en ole "potentiaalinen työllistyjä".

Työttömän ajatelmia kirjoitti...

"Sanoin olevani kiinnostunut palkkatöistä, mutta sepä ei nyt riittänyt. Kaikenlaiset heidän "palvelunsa" käytiin läpi rekrytointikokeilusta ja työkokeilusta lähtien."

Työkkärin tavoitteena on siivota työttömiä pois tilastoista ohjaamalla heitä palkattomiin töihin?

4* kirjoitti...

Tilastojen siivoaminen on tosiaan ollut havaintojeni mukaan työkkärin ykköstehtävä siitä lähtien kun olen joutunut siellä asioimaan. Mutta myös tuo "työhönvalmentaja" ehdottelee ilmaistöitä tai kursseja (jotka siis ovat ilmaistöitä käytännössä). Meikäläisen reikäistä CV:tä on mahdotonta saada kuntoon, eipä siinä auta asettelut ja fontin vaihtamiset. Valokuvassa pitäisi myös olla jotain muuta kuin minun naamani. Heh, omasta mielestäni olisin kuitenkin "potentiaalinen työllistyjä" jos työpaikkoja olisi oikeasti tarjolla, mutta nykytilanteessa en todellakaan ole "potentiaalinen työllistyjä".

Anonyymi kirjoitti...

Tässä hieman omaa kokemustani työhönvalmennuksesta/yksilövalmennuksesta. Olin sellaisessa vapaaehtoisessa työllisyyspalvelussa.

Ensimmäisen naisen luona kun kävin niin hän sanoi että työkokeilu ei ole tätä kautta mahdollista. Sanoin siihen että hyvä, en siihen haluakkaan. Laittoi sitten jollekin yksilövalmentajalle joka ehdotteli ensin vaan koulutuksia. Parin kerran jälkeen alkoi ehdottelemaan työkokeilua mihin sanoin että tätä kautta ei ilmeisesti ole edes mahdollista. Ei uskonut, seuraavalla käynnillä sama juttu, toisteli vaan miten jostain on aloitettava. Toistin taas että ei ole mahdollista tätä kautta eikä vieläkään mennyt perille. Vasta kolmas kerta toden sanoi ja oli soittanut "ylemmälleen" ja sitten olikin toinen ääni kellossa "ei olekkaan mahdollista kun se ei työllistä".

Pari kertaa vielä kävin mutta luottamus tuota palvelua kohtaan oli jo mennyt (parista muustakin syystä) joten lopetin sitten. Täyttä ajanhukkaa. Mullakin reikäinen cv niin siinä ei mitkään työkokeilut auta. Joillakin voi tosin olla positiivisiakin kokemuksia työhönvalmennuksesta.

4* kirjoitti...

Minulla "työhönvalmentaja" vaikutti jo aika turhautuneelta, hän kun ei pysty minua auttamaan, enkä ole heidän firmalleen hyvää mainosta kun en muutamalla hakemuksella työpaikkaa saakaan. Valitettavasti vielä pari kertaa joudun tuolla käymään. Ja mitähän sitten, jännityksellä odotetaan vieläkö minulle tulee te-toimistosta näitä kvartaalihaastattelun soittoja ja mitäs sinne suunnitelmaan sitten seuraavaksi laitetaan, kun tuokin tuli käytyä.