lauantai 11. lokakuuta 2014

Aktivointisuunnitelma tehty

Mitähän tänne uskaltaa kommentoida, ei ollut ihan kivaa kuten strömssöössä. TE-toimiston virkailijoitten kanssa olen tullut hyvin juttuun viime aikoina, he ymmärtävät tilanteen, missä työpaikkaa ei vaan saada, vaikka aikaa kuluisi kuinka paljon tahansa. Sen sijaan sossun virkailijalle näytti olevan mahdotonta ymmärtää, että joku korkeasti koulutettu voi olla monta vuotta työttömänä. Suhtautuminen oli muutenkin kuin ulkoavaruuden olioon. Ja asenne sellainen, että "joku ongelma tuossa pitää olla taustalla, jotain se salailee". Niinpä hän aloitti kyselemään kaikkea mahdollista, mutta minuapa ei turhaan kiinnosta kertoilla mitä vaan asioitani, joten olimme vähän ajan päästä napit vastakkain. Sitten sieltä alkoi jo tulla suoraa syyllistämistä "et edes halua töihin, etkä halua apua". Tuollaisen haukkumisen lopetan heti alkuunsa, ei minun tarvitse kuunnella mitään turhautunutta syyttelyä. Minähän olen joutunut tulemaan tilaisuuteen pakotettuna karenssilla uhkaamalla. Sossun virkailijaa näytti lisäksi ärsyttävän, että kuitenkin vastailin TE-toimiston virkailijan kysymyksiin. Mutta näihin tavanomaisiin olenko hakenut töitä, olenko osakkaana yrityksessä, omaishoitajana tai opiskelijana, minun onkin pakko vastailla, jotta oikeus päivärahaan on selvä.

Lopputuloksena tästä pellekokouksesta saatiin ympäripyöreä suunnitelma, jossa mainitaan palkkatukikelpoisuus sekä voidaan alkaa selvittää, jos esim. kaupungilta löytyy vuoden alussa sopiva paikka. Yhdityksiin ei käytännössä lakimuutosten takia enää pääse palkkatuella. Niin, suunnitelmiin voidaan kirjoitella heidän puoleltaan mitä vaan liirumlaarumia. Kuntouttavaa työtoimintaa ei mainittu. Tällä erää. Jos eli kun en kuitenkaan saa puolen vuoden (palkkatuki)työpaikkaa, jolla ansiosidonnaisen päivät saisi nollattua, niin pysyn Kelan sakkolistalla aktivointia odottamassa maailman tappiin asti.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi jestas, mitä ihmettä se sossun virkailija siellä teki? Eikö se nyt ole aika selvää, että jos sellaisen alueen ongelmia on, pyytää itse apua. Hulluksi on mennyt. Aivan selvästi taas paistoi läpi mielipide, että kaikki työttömät on sosiaalitapauksia, työtavieroksuvia pummeja, huokaus.

Koita jaksaa!

4* kirjoitti...

Niin, ei mitään järkeä koko tilaisuudessa. Käyttäisivät työaikansa johonkin hyödyllisempään. Täytyy vissiin oikein kiittää Turun lainrikkomisia, kun eivät minua mokomiin tilaisuuksiin kutsuneet.

4* kirjoitti...

Ja hullummaksi menee. Täällä suunnitellaan Kelan ottamista lisäksi mukaan, sitten vissiin kolme virkailijaa samaan aikaan tenttaa työtöntä "monialaista työllistymissuunnitelmaa" tehtäessä.