perjantai 14. marraskuuta 2014

Huijattu

Minut saatiin huijattua nyt neljäksi viikoksi ennen joulua työkokeiluun. Luulin meneväni ihan palkkatukipaikan haastatteluun, mutta siellä puhuttiin vain jostain kuukauden pätkästä ensin, kunnes paljastui ettei sekään olisi palkalla työsuhteessa. Näkyi varmaan naamasta, että kiinnostukseni lopahti kun palkan puuttumisen tajusin. Aktivointisuunnitelmaani ei ole laitettu mitään työkokeilua, joten ehkä olisin voinut kieltäytyä tuosta ilman karenssia. Lupasin kuitenkin mennä pitkin hampain, koska paikka on lähellä ja lounas luvattiin. Tosin olen ennenkin ilmaisena harjoittelijana jäänyt ilman luvattua ruokalippua. Työ on jotain tylsää mekaanista konekirjoitushommaa toimistossa, jota kukaan muukaan oletettavasti ei viitsisi tehdä. Nyt saavat minut siihen ilmaiseksi, kun epämääräisillä jatkolupauksilla houkuttelivat. Olen vihainen itselleni annettuani noitten huijata. Motivaatio ihan nolla, joten tämä "kokeilu" on tuhoon tuomittu yritys jo valmiiksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No toivottavasti se on vain sen kuukaudenmittainen pestpesti. Maksetaanko siitä edes se 9 €/pv "palkkaa" vai jääkö se lounas ainoaksi palkaksi?

4* kirjoitti...

Tuo 9 euroa tietysti kuuluu saada. Sen lisäksi huomasin, että myös 4,78 korotuksen työmarkkinatukeen voi saada, jos kokeilusta olisi sovittu työllistymissuunnitelmassa. Mutta minulla siis ei ole ja TE-toimiston kanssa täytyy vielä asiaa selvitellä. Sopimusta ei ole allekirjoitettu.

Siis tässä kyrsii se, että asiaa on juoniteltu minun selkäni takana. Työkokeilusta ei ole ollut halaistua sanaa TE-toimiston kanssa, eikä minun kanssani sovittu miksi menisin työkokeiluun tai millaista työtä "kokeilemaan". Vain palkkatukitöistä oli puhetta, mutta nyt sitten pitäisikin "kokeilla" työtä jonka muutenkin osaan tehdä.