sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Palkkatukilaisen työnhaku

Olen palkkatukityöläisenä laittanut muutamia hakemuksia menemään, mutta kutsuja mihinkään haastatteluihin ei edelleenkään tule, vaikka nyt parhaillaan työssäkäyvänä yritänkin hakea. Palkkatuen ehdoissa lukee, että vaikka on määräaikainen sopimus, niin tästä saa lähteä koska tahansa muuhun työhön, jos uusi paikka on kestoltaan pidempi kuin palkkatukityö. Mutta kun hain esim. määräaikaista pätkää, jossa olisi ollut neljän kuukauden koeaika kuten yleensä myös vakituisissa paikoissa, niin mitä sitten jos saakin potkut koeajalla? Tämähän on varsin yleistä tänä päivänä, jos työnantajaa vähänkin epäilyttää (tai naama ei miellytäkään kaikkia), niin työsuhde lopetetaan koeajalla kun henkilöstä vielä päästään eroon. Tässä voisi siis itsellekin käydä niin, etten saisi edes tätä puolen vuoden palkkaa ja ansiosidonnaisen työssäoloehtoa täyteen, jos lähtisin onnea onkimaan johonkin muuhun paikkaan kesken tukityön.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä sinulle kuuluu tällä hetkellä?
Kysyy TOIvoton työtön ei-kirjautuneena (koska tabletilla on hankala kirjautua)

Anonyymi kirjoitti...

Itse törmäsin vuosia sitten työnantajaan, jonka sihteerikkö kertoi, että he ottavat kolme ihmistä töihin: Ensimmäinen potkitaan pois kuukauden kuluttua, seuraava kolmen kuukauden kuluessa ja ahkerin saa sen työpaikan. Kun on työnantajien markkinat, niin työnhakijoita voi pistää muuttamaan suomen toiselle puolelle pysyvän työpaikan toivossa ja työnhakija saakin lähteä jo kuukauden tai kolmen kuukauden kuluttua ellei ole paras, koska aikomuksena on palkata vain yksi työntekijä.

4* kirjoitti...

Olen juuri itse joutunut tähän kilpailuun, että pätkätyöläisiä vertaillaan sekä keskenään että paikassa aiemmin olleisiin lyhytaikaisiin, ja spekuloidaan kenelle mahdollisesti tarjotaan jatkopätkiä ja kenelle pedataan mahdollisesti jotain jopa vakituista paikkaa tulevaisuudessa.

Kiirettä pitänyt koko kesän kun lomapäiviä kertyi vähän ja jotain yrittänyt harrastaakin kesällä.

Blogi jatkuu kohta, kun tappelen taas byrokratian kanssa päästyäni taas tänne palkattomalle. Pienen lisäpätkän saatan vielä saada, mutta ei suoraan palkkatukityön perään.