lauantai 15. elokuuta 2015

Se siitä

Puolen vuoden palkkatukityö on nyt lusittu loppuun. Hyvät puolet: työ oli helppoa, kuukausipalkka tuli ja ansiosidonnaisen työssäolosehto täyttyi. Huonot puolet: tylsiä ja liian yksinkertaisia työtehtäviä, välillä ei annettu töitä ollenkaan, simputettiin enemmän kuin missään työssä aiemmin sekä jatkon kannalta pidettiin epävarmuudessa loppuun asti.

Päällimmäiseksi tällä hetkellä jäi jonkinlainen kiukku. Miksi näin, että samat ihmiset pidetään työttöminä reservissä kuitenkin. Tarjotaan vain lyhyt palkkatukityö, jonka jälkeen takaisin kotiin istumaan. Sitten sama paikka ottaa vähän ajan päästä seuraavan tukityöllistetyn. Pääsyä oikeisiin töihin näistä ei näytä olevan. On väärin tarjota palkkatukitöitä paikoista, joihin ei voi kuitenkaan jatkossa oikeasti työllistyä, vaikka tekisi työnsä kuinka hyvin tahansa, osaisi mitä tahansa ja olisi jo perehtynyt siellä asioihin.

2 kommenttia:

Työpaikallinen kirjoitti...

Sama kuvio toteutunee myös minun kohdallani, mutta minusta se on kuitenkin parempi tilanne kuin se, mitä tähän asti on ollut = ei mitään!

4* kirjoitti...

Totta, parempi kuin ei mitään. Parempi kuin ilmaistyöt. Jotain mättää silti...