maanantai 17. elokuuta 2015

Ei saa olla kiukkuinen?

Nyt pitäisi olla tyytyväinen kotona loikoillessa. Sain sentään olla puoli vuotta palkkatöissä pienellä palkalla hanttihommissa ja pääsin pienelle ansiosidonnaiselle päivärahalle pois työmarkkinatuelta.

Liian kauan sai tätäkin odotella. Miksi monet ovat saaneet jo ansiosidonnaisella palkkatukitöitä? Minun piti päätyä yli 1000 päivää työmarkkinatukea saaneitten erityistapausten listalle, josta kunnalle tulee sanktioita, ennen kuin minulle voitiin tällainen puolen vuoden ylellisyys suoda. Jatketaanko tällaista eläkkeelle asti, että taas odotellaan 500+1000 päivää ja sitten puolen vuoden palkkatukityö? Näin ehtisin vielä saada enintään kolme puolen vuoden työpätkää ennen eläkeikää, siis yhteensä kaksi vuotta työssäkäyntiä yli 40-vuotiaana!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi pahus tätä byrokratian ihmemaata, uskomatonta. Koitahan jaksaa!

Työpaikallinen kirjoitti...

Ei silti pidä olla tyytyväinen, vaikka on onnistunut pienen palkkatukityöpätkän saamaan! Surkeakin ansiosidonnainen on kuitenkin aina parempi kuin työmarkkinatuki, mutta siihen hyödyt palkkatukityöstä jäänevät, jos ei uusi rivi CV:ssä kiinnosta työnantajia?

4* kirjoitti...

Sepä se, että tästä tilaisuudesta olisi pitänyt pystyä repimään irti myös sitä työnantajia kiinnostavaa työkokemusta. Puoli vuotta vaan on niin vähän, kun rekrysivuilla pitäisi ruksailla montako vuotta on kokemusta mistäkin.

Kaikkien aktivointilistoilla olevien työkuntoisten kannattaisi nyt vähän äkkiä yrittää hyötyä palkkatuen mahdollisuudesta. Systeemi ilmeisesti muutetaan kohta joksikin ihan toiseksi.