lauantai 14. marraskuuta 2015

Harrastelua tiedossa

Uutistapahtumat ovat viime aikoina olleet masentavia, kuten turvapaikanhakijaruuhkat, Suomen sote-sekoilu ja nyt viimeisimpänä Pariisi.

Oma tilanne puolestaan taas jämähti samaan masentavaan työttömyyteen. Työpaikkaa yritin muutaman kuukauden hakea tuoreen työkokemuksen kanssa, mutta edes sopivia paikkoja mistä hakea löytyy käsittämättömän vähän. Ei yhtään kutsua haastatteluihin tietenkään ja tämä alkoi olla tässä taas.

Suunnataanpa oma energia sitten johonkin positiivisempaan ja esim. keksitään itselle harrastuksia, joissa viettää aikaa kun töitä ei saa tehdä. Syksyn pimein aika on tosin haasteellisinta nimenomaan ulkoharrasteista innostuneelle. Otsalampun valossa suunnistus olisi ehkä paras tähän väliin, ei tarvitsisi varoa pimeyden yllättämistä. Toimistossa istuminen koko kesän olikin myrkkyä fyysiselle kunnolle, mutta nyt on kunto taas mukavasti nousussa. Sain lisäksi elvytettyä vanhan kulttuuriharrastukseni, hyvä minä. Pitää itse kehua itseään kun muualta tulee työttömälle vain kuraa niskaan. Suomi on kyllä rikas maa, kun täällä on varaa pitää korkeasti kouluttamansa henkilöt vain harrastelemassa ja puuhastelemassa aikansa kuluksi.

2 kommenttia:

Helena Holmberg kirjoitti...

Niin, ja sitten kun on velat niskassa niin ei huvittais se harrastelukaan! Hallitus meni varmaan liian pitkälle puuhatessaan tukitoimia vain nuorille.

4* kirjoitti...

Totta, velat ja työttömyys on paha yhdistelmä. Minullakin oli pieni määrä asuntolainaa työttömyyden ihan alkuaikoina, mutta sain sen onneksi hoidettua.

Mahtaneeko nuorillekaan olla muuta tarjolla kuin ilmaistöitä. No koulutuksia heille ehkä on enemmän. Eniten tukityöpaikkoja taitaa olla kuusikymppisille, he kun ovat edelleen säilyttäneet velvoitetyön oikeutensa, siin kunnan on heille järjestettävä palkkatyötä siten etteivät putoa ansiosidonnaiselta.