perjantai 15. huhtikuuta 2016

Kieroutunutta peliä

Onko jollain vastausta tähän kuinka kauan jatketaan tällaista. Olen jo useita kertoja opiskellut uutta alaa, tehnyt siihen liittyviä harjoitteluita tms. ilmaistöitä ja lyhyitä keikkoja tai pätkätöitä. Kuitenkin joka kerta homma on päättynyt samalla tavalla eli viimeiset pätkät ovat olleet hyvinkin lyhyitä kunnes ovat loppuneet kokonaan. Pitempiaikaiset työpaikat on annettu joillekin muille.

Viime vuonna palkkatukityössä tavallaan opettelin myös uuden ammatin, joka oli hiukan sivunnut jotain avoimessa viime vuosina opiskelemaani. Mutta ei urjennut uraa taas tästäkään. Vain muutaman kuukauden sain tehdä noitakin töitä vain. Lisää pätkiä en tuolta enää saa missä olin sijaisena, koska he olivat laittaneet sijaisuuden julkiseen hakuun. Ja totta kai heillä oli siihen jo valmiiksi joku muu katsottuna. Eli ei auta kertakaikkiaan mikään, vaikka olin samaa juuri tehnyt samassa paikassa. Tuo valittu oli tietenkin toisesta työpaikasta vaihtava. Valittu oli vielä epäpätevä koulutukseltaan, koska hänellä oli vain ammatillisen tason tutkinto vaikka hakuilmoituksessa oli vaatimuksena korkea-asteen tutkinto. Eikä hänellä ollut tarvittavaa ohjelmistojen osaamista mikä esim. minulla on. Mutta hänpä vaan oli "sopivin" hakija.

Pitäisikö tämä ottaa henkilökohtaisesti, että olen niin kamala tyyppi jota ei mihinkään haluta? Osittain on kyse ilmiöstä, ettei työtöntä kukaan halua, koska eihän sellaista henkilöä voi ottaa, joka ei ole muuallekaan kelvannut. Jos toisaalta on saanut jonkun paikan, niin sitten kelpaisi muuallekin. Eli tämä on klassinen muna-kanailmiö: kun ei ole työkokemusta ei saa työpaikkaa ja kun ei ole töissä ei saa työkokemusta. Luulisi tässä pelissä tulevan pää vetävän käteen, mutta kun ei vaan tule.

Ei kommentteja: