tiistai 19. huhtikuuta 2016

Työttömät ahtaalle

Vai lisää byrokratiaa, eikös sitä oikeammin pitänyt vähentää ja saada säästöjä? Yhtenä kiristyksenä työttömien työnhaun määrää halutaan alkaa vahtimaan ja esim. kahden viikon välein pitäisi ilmoittaa hakemansa paikat. No sitä saa mitä tilaa, pelit peleinä. Laitan sitten joka viikko automaattina te-toimistojen sähköposteihin avoimen hakemukseni ja ansioluettelon, niin moneen osoitteeseen kuin hakemuksia vaaditaan. Raportoida voi sitten nämä paikat tai mitä vaan muutakin hakemaansa, ei niitä kukaan virkailija koskaan ehdi lukea kuitenkaan. Joka viikoksi ei edes löydy järkeviä hakupaikkoja vaikka vakavissaan etsisi, joten sama se minne roskapostituksiaan lykkää. Turha te-toimistojen säännöistä on mitään stressiä ottaa. Siinäpähän sitten tekevät ministeriöissään selvityksiä paljonko uudet temput työttömien hyppyyttämiseksi tuottivat tulosta.

4 kommenttia:

Tuhannen työhakemuksen mies kirjoitti...

Ville Niinistö sen oivallisesti sanoi:"Jos töitä ei ole niin kepillä ei saa aikaan kuin mustelmia!". Sitähän tässä tavoitellaan, syntipukin roolia työttömien harteille yhä vain voimakkaammin. Sosiaalisessa mediassa jo tavoitin erinomaisen idean: ohjelmointitaitoinen voisi koodata nettisivuston, jota kautta voisi lähettää hakemuksen kaikkiin Suomen yrityksiin ja kopion TE-toimistoon. Siinä sitä olisi sekä työnantajille savottaa käydä läpi jos saataisiin kaikki 650 000 lähettämään viikottain hakemuksia.Itse olisin ainakin mukana.

Jos ei järkeä ole mukana näissä uudistuksissa, niin sitten otetaan me työttömät nämä ohjeet kirjaimellisesti ja noudatetaan niitä.

4* kirjoitti...

Jep, syntipukkeja ja piilotyöttömiä tarvitaan Suomeen lisää. Karenssiautomaatti tuosta tulee kuitenkin, ja kun systeemi ei toimi sekin on työttömän vika ja karenssia paukkuu. Vrt. viime aikoina kaikenlaiset systeemit on olleet jumissa mm. eReseptit, trafin rekisteriotteet katsastuksessa...

Toisaalta jos joku ei halua töihin on hyvin helppo tekaista hakemuksia eri paikkohin saamatta työpaikkaa.

Työpaikallinen kirjoitti...

On kyllä niin älytön aivopieru taas kerran! Jälleen työttömien syyllistämistä siitä, etteivät he/ettemme me tee "tarpeeksi"
työllistymisen eteen. Tuollainen systeemi saattaisi toimia sellaisessa maassa (onko sellaista?), jossa oikeasti on töitä tarjolla ja hyvin vähän työttömiä, mutta ei massatyöttömyyden Suomessa.

Mikä taho yleensäkin tuollaisen massiivisen seurantasysteemin toteuttaisi - ja millä rahalla? Kuka ehtisi seuraamaan jokaisen puolen miljoonan työttömän raportteja? Melkoisen monta henkilöä tarvittaisiin siihenkin...

4* kirjoitti...

Kiitos herätyksestä, pitänee kirjoitella blogiin taas jotain.

Mutta olet oikeassa, mistä nyt tässä tilanteessa tuollaiseen rahaa löytyy? Eihän kaikkien raportteja pystyttäisi seuraamaan, mutta yksittäisiä voidaan ottaa kyttäyslistalle, tällainen lisäpelote, pidetään työttömät varpaillaan.

Ihmettelen miksi on niin punainen vaate monille työttömien "kotona oleminen tekemättä mitään", että pitää mm. tällaista vahtijärjestelmää suunnitella, että "ne" edes tekevät hakemuksia päiviensä kuluksi. Oikeasti on kova rangaistus olla parhaassa työiässä syrjäytettynä "vain kotona".