sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Miten onnistuu työttömän asunnonvaihto

Laitoin asuntoni myyntiin. Aion nyt vähän aikaa järjestellä muita asioita elämässäni, kuin odotella olematonta tai tulematonta työpaikan saamista. Asun nyt halvassa omistusasunnossa. Jos joku sen ostaa olen sitten asunnoton vähän aikaa, tai en ainakaan tällä hetkellä tiedä mihin tästä kimpsuni siirrän. Tarkoitus on tietenkin löytää jollain kriteereillä parempi asunto, mutta sehän nähdään miten käy. Työtönhän ei muuta työn perässä. Tuskin kuitenkaan saan mitään vakituista eläkeviran tyyppistä työpaikkaa koskaan, vaan jotain pätkätöitä siellä sun täällä, niin ei työpaikan sijaintia kannata ottaa huomioon asuinpaikkaa valitessaan. Tämä ei ole mikään äkkinäinen päähänpisto, vaan kauan harkittua, koska tällä hetkellä asunnon vaihtamiseen on vielä hiukan pelivaraa.

Vaihtamisessa työttömällä on ainoa mahdollisuus myydä vanha ensin pois. Vaikka olen velaton ja on hiukan omaa rahaa laittaa väliinkin, niin pankista ei voi lainaa saada, kun työmarkkinatuella on täysin maksuvaraton. Pankki esim. laskee asumismenojen jälkeen tarvittavan elämiseen 640 €/kk. Tuollaisia summia kun joskus näkisi, heh.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Onko jokin suunnitelma kuitenkin tossa "tyhjän päälle" jäämisessä? Jos nykyinen asunto on halpa, niin mikä olisi silloin muuton syy? Paikkakuntaahan ei tosiaan kannata nyky-Suomessa enää vaihtaa työn vuoksi: se työtilanne kun ei ole ratkaisevasti parempi enää missään maan kolkassa ja niitä pätkiäkään ei oikein taida enää työttömille olla tiedossa...
Vaikeaa se on muuten asunnon vaihtaminen noille työllisillekin tätä nykyä; lainahanat pysyy yhä useammin kiinni ja sielläkin edellisen asunnon KAUPAKSI SAAMINEN on perusehto edes jonkinlaisen lainan saannille.

4* kirjoitti...

Ei oikeastaan ole suunnitelmaa ihan joka vaihtoehdon varalle, suunnitelmana on ostaa lennossa uusi tilalle. Kysehän on miten kaupanteossa sovitaan ehdoista, kuten asuntojen vapautumisesta. Ja ihan ensin kyse on, saako myytyä vanhan kelvollisella hinnalla. Voi jäädä myymättä, olet oikeassa ettei todellakaan ole itsestään selvää saada myytyä. Kiirehän tässä ei ole myydä, kun näin päin menee. Mieluummin etsisi ensin rauhassa uuden asunnon ja myisi vanhan vasta sitten, mutta kun ei ole mahdollista niin päin. On tämä sama ongelma toki monilla työssäkäyvilläkin, paitsi että jos on velaton ennestään ja hyvät tulot, niin lainaahan saa.

Muuton syitä on useita, kuten sijainti, en tee täällä alueella enää mitään, koska tulin kaupunkiin opiskelujen ja työn perässä, eikä näitä syitä ole enää, viihdyn paremmin toisaalla, missä hyppään nytkin koko ajan ja kerään vaan suuria matkakuluja itselleni jne.

Työttömän kieroutuneista raha-asioista ehkäpä taas lisää jossain postauksessa (lempiaiheeni varmaan), tiivistettynä vaan halpa=huono. Loogisuuden vastaisesti aion siis muuttaa kalliimpaan eli parempaan.