perjantai 10. tammikuuta 2014

Vuoden alku

Ensi viikolla pitää taas ryhtyä uusimaan työnhakuaan työkkärin kanssa. Viimeksi virkailija kirjasi koneelle, että toimenpiteitä minun suhteeni pitää vuoden alussa huolellisesti kartoittaa. Mainitsi lopuksi työnhakuvalmennuksen. Viime vuonna onnistuin vielä mokoman välttämään, kun selitin että olen ollut jo, eikä ole tarpeellista mennä uudestaan, mutta nyt ei taida enää puhumalla päästä pälkähästä. Mietin kannattaisiko yrittää järjestää itselleen parin kuukauden omaehtoinen opiskelu kevääksi, vaikka ei huvittaisikaan päätoiminen pakko-opiskelu (mitään varmasti työllistävää tähän hätään ei löydy). Mutta jos vaihtoehtona on joko työnhakuvalmennus tai joku muu hölynpölyaktivointi, niin parempi olisi olla aina askeleen työkkäriä edellä.

3 kommenttia:

4* kirjoitti...

Kerkesin parina päivänä yrittää soitella te-toimistoon, kunnes sieltä soitettiinkin minulle, ja jatkossa sinne ei enää saa soittaa, vaan sieltä otetaan yhteyttä. Systeemi muutettu tällä erää nyt näin päin.

Suunnitelmaani kirjattiin vain kk-palkkatuen ja omaehtoisen opiskelun mahdollisuus. Mutta hehän sitten ottavat yhteyttä, jos haluavat infoihin tms. juoksuttaa.

Työpaikallinen kirjoitti...

Tampereella on ollut tuo systeemi eli "älä soita meille, me soitamme sinulle" jo ainakin vuoden.

Minulla on ollut jo vuosikaudet palkkatuen ja omaehtoisen opiskelun mahdollisuus "suunnitelmassani" kirjattuna - tai ainakin niistä oli joka kerta puhetta silloin kun TE-toimistossa vielä piti käydä. Vaan eipä siitä mikään miksikään muuttunut! Melko yhdentekevää siis mitä siellä suunnitelmassa lukee...

4* kirjoitti...

Jep, työllistymissuunnitelma on pelkkä muodollisuus, virkailijan pakko tehdä ja kirjoitella koneelle liirumlaarumia. Edellinen virkailija vaan olisi halunnut minulle jotain hömppäaktivointia. Nyt sellaisesta ei (onneksi) mitään puhetta.