lauantai 4. tammikuuta 2014

Mikset juokse ympäriinsä

Sukulaisilta ja muilta neuvojilta (täällä netissä myös) tulee ihmettelyjä, miksi et yritä sitä sun tätä, mikset rupea yrittäjäksi, mikset opiskele tutkintoa, mikset mene ilmaiseksi harjoittelijaksi, mikset hae kursseille, mikset tunge jalkaa työpaikan oven rakoon, mikset tee sijaisuuksia, mikset tee keikkoja, mikset hae mitä tahansa, mikset muuta muualle, mikset kerää pulloja, mikset mene töihin, mikset sijoita osakkeisiin, mikset lottoa (joka viikko sieltä joku voittaa jotain!!!) jne.

Jos erehtyy kuuntelemaan tällaisia "hyvää tarkoittavia" neuvoja, niin sekoittaa vain päänuppinsa ja hajoittaa itseään haitallisesti moniin suuntiin. Ei auta vastata, että olen kokeillut jotain asiaa jo, näillä neuvojilla riittää aina uusi neuvo "mutta tätäpä et olekaan tehnyt" (eli siksipä olet työtön kun et ole kaikkea vielä tehnyt). Jos sanoo hakeneensa jo kymmenen kertaa samaan paikkaan, niin viimeisenä neuvona tulee, että hae vielä kerran!

Tuo "neuvominen" on yksi tapa kiusata, eivätkä neuvojat oikeasti tiedä toisen tilannetta. Ovatpahan vaan yleensä besserwissereitä muinaisine tietoineen viime vuosituhannen työpaikoista. Ihmisellä on myös hävittävää. Näitten neuvojien mielestä pitää hakea sitä sun tätä, pyöriä ympyrää ja hyppiä tasajalkaa, koska työttömällä ei ole mitään hävittävää. Valitettavasti hävittävää on työttömälläkin ja tilanteensa saa huonommaksi tekemällä typeryyksiä.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

"Jos erehtyy kuuntelemaan tällaisia "hyvää tarkoittavia" neuvoja, niin sekoittaa vain päänuppinsa ja hajoittaa itseään haitallisesti moniin suuntiin."

Tuossa on viisauden ydin: jos joku tilanteen "ratkaisee" niin se olet vain sinä itse. ELY -keskuksen 'ammattilaisista' sukulaistätiin saakka kaikki ovat pallo hukassa "yksilöllisten ratkaisuehdotustensa" kanssa.

4* kirjoitti...

Niin jos ratkaisuja ylipäätään on.

Heh, "yksilölliset ratkaisuehdotukset". Käytännössä tyrkytetään samaa vaan kaikille taustasta ja persoonallisista ominaisuuksista riippumatta.