sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Mitä uutta työttömyydestä

Blogi uhkasi kupsahtaa kuten helposti käy. Noh nyt tämä on elvytetty henkiin. Juttua aina syntyisi jos näppäilemään ryhdyn, mutta itsesensuuri on iskenyt enkä kehtaa julkaista mitä tahansa. Rima on taas tiputettu. Olen pitänyt taukoa työttömyyden ajattelemisesta, koska muutakin tekemistä on riittänyt. Uudella asunnolla pientä laittamista ja pihatalkoita, rästissä olleet avoimen kurssit suoritin loppuun sekä kesäharrastukset tänä vuonna alkaneet etuajassa.

Siis työttömyydestä ei mitään uutta. Kohta alkanee taas sama jauhaminen työttömien roskien keräilystä, risutöistä ja marjojen poiminnasta. Lumitöistä ei ollut talvella puhetta, mutta etelässäpä ei ollutkaan lunta. Nimenomaan kesäksi työttömät pitää saada johonkin tai ainakin hyppyyttää "ottamassa yhteyttä" milloin mihinkin, kuten minullakin viime kesänä, etteivät vain voisi nauttia mahdollisesti kauniista kesästä. Kohtapuoliin minulla taas TE-toimiston soittopäivä onkin...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukava kuulla sinusta taas! Juuri joku päivä katselin lukulistaani ja huomasin, että sinä et olekaan kirjoittanut pitkään aikaan.

Sitten vaan risusavottaan vaikka, pois laiskottelemasta, voit vaikka ruskettua. Se ei sovi työttömälle :DD

4* kirjoitti...

Mukavaa kun kommentoit. Kai se aurinko joskus vaikka hyvin harvoin paistaa risukasaankin, yleensä risukkoon ei paista aurinko... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei 4*

kiva, että olet herätellyt blogiasi henkiin! Luen mielelläni juttujasi ja samastun kovasti tilanteeseesi. Minullakin on takanani varsin "epäseksikkäät" humanistisen alan yliopisto-opinnot.

Saatuani maisterintutkintoni viimein, vuosien tauon jälkeen valmiiksi jäin työttömäksi pätkätöistäni. Kahden ja puolen vuoden aikana tutkintoni, työkokemukseni ja osaamiseni ei ole kiinnostanut ketään. Tai ainakaan siinä määrin, että olisin tullut palkatuksi.

On haettu oman alan töitä ja madallettu rimaa reippaasti. Mutta ei vaan nappaa. Kaipa sitä on sitten jotenkin henkilönä epäkiinnostava. Liekö syynä 45 vuoden ikä? Kammottaa ajatella, että kenties en työllisty enää koskaan? Tätä samaa merkityksetöntä, syrjään vetäytynyttä ja äärimmäisen penninvenytyksen leimaamaa elämää olisi edessä vielä 20 vuotta ennen "eläkeikää". Pelottava visio.

Toivotan sinulle kaikesta huolimatta hyvää vappua. Työväen ja akateemisten juhla, jota olisi ennen voinut juhlistaa kummankin määreen varjolla. Nyt ei ole rahaa juhlia, eikä kyllä syytäkään.

Terveisin työtön akateeminen turhake, Anti Materia

4* kirjoitti...

Pelottava visio tosiaan kun muutamia vuosia työttömyyttä takana ja mahdollisesti ainakin 20 v. edessä (mikä lienee eläkeikä aikanaan?) Minulla lisäksi eläke tulee jäämään minimitasolle, kun ei ole ehtinyt kertyä riittävästi työeläkettä.

Hyvää kesää. Tosiaan juhlat on jääneet minullakin työttömänä väliin.