torstai 20. marraskuuta 2014

Kokeilu muuttui kuntouttavaksi

Ei mitään sopimusta työkokeilusta voinutkaan tehdä, koska työnantajan olisi ensin pitänyt olla tarjonnut lisätunteja osa-aikaisille työntekijöilleen eikä siellä ole saanut olla lomautuksia tai irtisanomisia. Siis mikä neuvoksi. Tietenkin "kuntouttava työtoiminta". Että sinne siis! Voi *piiiiip*. Tästä ovesta ken käy saa kaiken toivon heittää.

Sellainen pieni ero on työkokeilulla ja kuntouttavalla työtoiminnalla, että kokeilussa saisi "kokeilla" oikeita töitä, mutta kuntouttavassa ei saisi lain mukaan tehdä mitään mitä palkallakin tehdään. Minun tapauksessani menee siihen laillisuuden rajalle syyllistynkö kuntouttavassa työtoiminnassa työn tekemiseen. Neljä tuntia olen päivässä, mutta ihan liikaa sekin. Anonyymi edellisessä kommentissa kyseli aiheellisesti selviänkö kuukauden pätkällä tätä. Hyvä kysymys, sen näemme ensi vuonna, mutta silloin joutuvat pakottamaan enkä suostu kuin yhtenä päivänä viikossa ja senkin ajan "täytän ristikoita".

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä menee aivan uskomattomaksi tuo työttömien kohtelu ja nuo työkokeilut, kuntoutukset ja mitä hiivattia niitä on.
Jos ei olisi totisinta totta, niin pitäisin vitsinä tuota lausettasi:
"...syyllistynkö kuntouttavassa työtoiminnassa työn tekemiseen..."

Huokaus.

Anonyymi kirjoitti...

Crap. Otan osaa.
Voisitko vähän valaista millaisia kuntouttavia touhuja Turussa tarjotaan? Ilmeisesti kyse ei ole kumminkaan risusavotasta.
Miten kauan ehdit olla työttömänä ennen kuin pistettiin kuntoutumaan?
Kyselen kun sama kohtalo on väistämättä edessä jossain vaiheessa tulevaisuutta...

4* kirjoitti...

Ehkä siinä oli alkuaan olevinaan pientä sarkasmia, mutta tosiasiassa syyttävä sormi osoittelee joka tilanteessa vain ainoastaan työttömään.

Työttömän kohtelusta puuttuu enää kölin alta vetäminen...

En tiedä ajankohtaista tilannetta enää Turusta (olen siis nyt kuntarajan eri puolella). Ennen siellä oli TYP, johon minua ei pakotettu missään vaiheessa.

Alle kaksi vuotta olen nyt ollut täysin "vapaalla jalalla" viimeisen toimenpiteen jälkeen (joka oli itse valitsemaani omaehtoista opiskelua). Käytännössä 2008 lähtien työtön (vain pari silppupätkää ja kursseja).

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta. Olen myös kuullut että Turun työkkäri ei ole ainakaan sieltä kamalimmasta päästä. Mutta jos muilla on erilaisia kokemuksia niin kertokaa ihmeessä.
Eipä muuta kun hyvää huumorintajua sinne kuntarajan toiselle puolelle:)