maanantai 4. marraskuuta 2013

Uutta tietoa työttömien vioista

Minuun on tainnut sydänjuuria myöten osua jo aiemminkin kaikki piikit, joissa on työttömistä löydetty milloin mitäkin vikoja. Minunkin on pakko olla ihmisenä aivan kamala. Loogisesti ajatellen kun ei kaikkia positiivisia ominaisuuksia omaavaa, mukavaa ja rakastettavaa ihmistä pistetä pois miltään työpaikalta (käytännössä kyllä pistetään, jos vaikka koko pulju lopetetaan). Mutta nyt on ihan tieteellistä näyttöä saatu työttömien kamaluudesta, työtön on vihamielinen ja ärtynyt.

"Tulosten perusteella vihamielisyys näyttää olevan kaksisuuntaisesti yhteydessä työttömyyteen. Tutkimuksen mukaan vihamielisyys ennustaa vahvemmin työttömäksi joutumista kuin työttömyys vihamielisyyden lisääntymistä."

Kyllä nyt pitää taas äkkiä laittaa lisää porukkaa kuntoutukseen, jotta saadaan tällainen mahdollisesti yhteiskunnallisesti huolestuttava vihamielisyyden lisääntyminen kitkettyä. Mitä jos työttömät alkavat vaikka kapinoimaan osaansa vastaan? Siksi työttömät pitää saada äkkiä aivopestyä ja persoonallisuus muutettua joksikin säyseämmäksi lampaaksi.

3 kommenttia:

Työpaikallinen kirjoitti...

Tuohon voisi - taas kerran - sanoa, että VMP!

Anonyymi kirjoitti...


Ja mitenkähän tuokin on tutkittu, ettei työttömyys muka lisäisi ärtymystä yhtä paljon (tai enemmän) kuin ärtyisyys työttömyyttä. Mutta tuohan on toisaalta hyvä uutinen kaikille työpaikoille, ärtyisät ihmiset ovat joutuneet työttömiksi, ja töissä on näin ollen vain leppoisia ja aurinkoisia ihmisiä. Työhyvinvointikonsultit jäävät siis työttömiksi (mutta ovatko he ärtyisiä ja vihamielisiä ennen vai jälkeen, jos joutuvat työttömiksi?) Yritän olla ärtymättä uutisesta.

4* kirjoitti...

Heh...

"Turhautuminen työttömyyteen voi johtaa vihamielisyyden kasvamiseen." no en jaksa perehtyä enempää psykologian hutkimuksiin, tuolla lisää.

Milloin olisi yhtään positiivista asiaa liitetty työttömiin ja kumma kun täysin eri-ikäiset ja muutenkin erilaiset ihmiset niputetaan samaan kasaan.

Hauskoja aiheita viime aikoina: sissitekniikat, psyykkisen työkunnon tutkiminen, vihamielisyys (te-toimistolle tuossakin työsarkaa), mitähän p:tä seuraavaksi...