maanantai 30. joulukuuta 2013

Muut ihmiset

Joulun sukulaiskierroksen jälkeen voi taas huokaista helpotuksesta. En haluaisi olla ilkeä ihminen, mutta yritän nyt vaan mahdollisimman diplomaattisesti todeta, että olisi ollut elämässään mukavaa saada joskus tukea muilta ihmisiltä, edes lähisukulaisilta. Iäkkäät sukulaiseni ovat sitä sukupolvea, joille ei mikään kelpaa. Kun tekee asian yhdellä tavalla, niin kommentoidaan "et sitten tehnyt tällä toisella tavalla". Kakkua ei voi syödä ja säästää samaan aikaan, eikä juoda teetä kun juo kahvia. (Noh olen tavannut ihmisen, joka piruuttaan kaatoi samaan kuppiin sekä teetä että kahvia...)

Ihmisillä on suuria vaikeuksia suhtautua työttömään. Pitäisi nyt vaan ihan kaikkien ymmärtää, että täällä on toisia jotka käyvät töissä ja toisia jotka eivät käy. Olen viimeinkin keksinyt parhaan vastauksen kysymykseen "mitä teet työksesi?" Eli vastaan "en mitään". Ja naurua päälle, jolloin tulee testattua kysyjän huumorintaju. Nimittäin jos vastaa olevansa työtön saa katsella mitä erilaisinta, usein enemmän tai vähemmän vaivaantunutta suun mutristelua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä kummma, että asenteet työttömyyteen ovat aina samanlaiset. Ihmiset pitävät sitä jotenkin työttömän omana syynä ja huonoutena. Eikö nyt jo olisi aika muuttaa käsitystä kun työttömiä on niin runsaasti sellaisillakin aloilla, joilla enen oli kova työvoimapula. Näyttää kuitenkin siltä, että työtöntä voi ymmärtää vain saman kokenut.

Parempaa Uutta Vuotta!

4* kirjoitti...

Kiitos samoin (vähän myöhässä taas kommentoin). Näin vuoden alkajaisiksi iski selkäkipu josta edelleen päänsärkyä eikä ole pystynyt mitään tekemään, mutta eiköhän tämä tästä taas parempaan.