torstai 1. lokakuuta 2015

Rahan käyttö

Työttömänä rahaa ei ole voinut käyttää mihinkään. Pakolliset menot lähinnä esim. asunto vie työttömältä jo kaiken pelivaran. En ole edes käynyt kaupoissa ollenkaan moneen vuoteen, paitsi ruokakaupoissa ja silloin kun jokin aivan välttämätön hankinta on ollut, esim. kotona jotain hajonnut. Vaatteita ei osteta uusia, vain vähän alusvaatteita puhki kuluneitten tilalle tai jokin t-paita silloin tällöin. Muutoin kaivellaan kaapin perukoilta "vanhoja klassikoita".

Nyt vähän aikaa palkasta nauttineena olen muutaman kerran kaupoissa kierrellyt. Järkyttävää millaiset määrät tavaraa on myynnissä, ostaako niitä kaikkia tosiaan joku? Ostin kevättalvella ekalla palkalla uudet sukset, vanhat kun oli yli 20 vuotta vanhat ja loppuun naarmutetut. Nyt syksyllä sisustin yhden nurkan asunnosta. Vielä joku matkustelureissu ihan rahaakin käyttäen olisi listalla. Työttömänä kun olen tehnyt vain halpis omatoimireissuja lähialueille. Mutta tässäpä nämä, talous ei minun ansiostani ala enempää pyörimään, koska siirryn takaisin ostovoimattomaksi kituuttamaan, ei voi käyttää rahaa kun ei sitä tulekaan. Saan toki nyt ansiosidonnaisen, mutta pienestä palkasta laskettuna siitä jää käteen edelleen hiukan alle 1000 euroa.

Hallitukselle vaan terveisiä, että näpit irti ansaitsemastani ansiosidonnaisesta. Jos vaikka laitettaisiin julkiselle puolelle ylityökielto ensin?

Ei kommentteja: