sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Loanheittoa

Työttömän ei kannattaisi työttömyyttä koskevia juttuja juuri katsella, koska mielensä niistä yleensä pahoittaa. Ylekin täällä kantaa kortensa kekoon "töitä olisi, mutta ne eivät kiinnosta". Ääriesimerkkejä, miten hoitaja oli itse irtisanoutunut ja luullut voivansa mennä teatterikurssille työttömyyspäivärahoilla. Tällaista työssäolevat luulevat, kunnes osuu omaan nilkkaan. Juttuihin liittyvä keskustelu olikin pikapikaa suljettu, taisi tulla ylellekin sontaa omaan niskaan?

Toisekseen ylen keskusteluohjelmassa kokeneet kehäketut iskivät pahaa-aavistamatonta työtöntä henkilöä vyön alle. "Menisitkö alepan kassalle?" Hän erehtyi sanomaan ettei menisi, ja siinäpä hänet olikin siivottu sivuun keskustelusta, päästiin jotenkin virnuilemaan, ettei oikeasti työt kiinnosta. Helkutti miten saadaan nurinpäin käännettyä asia. Täällä pks:n ulkopuolella kauppojen työpaikat ovat haluttuja, myyjistä on pahasti ylitarjontaa (ammattibarometri), joten loukkaa lisäksi kauppoihin töihin pyrkiviä, että sinne muka noin vain "mennään".

2 kommenttia:

Osaton kirjoitti...

Heippa. Tuollaisista jutuista pahoittaa työtön väistämättä mielensä. Ainahan löytyy muutama sellainen, joka on itse itsensä irtisanonut ja sellaisia joille ei työ vaan maistu. Mutta heitä on niin vähän, etteivä he ole merkittävä ongelma. Oikea ongelma on se, ettei sadoille tuhansille työkykyisille ja -haluisille löydy työtä. Mutta tämän asian eteen ei tehdä juuri mitään. Ehkei päättäjillä ole oikeasti haluakaan. Työttömät puristetaan karenssin uhalla ilmaiseksi työkokeiluun tai kuntouttavaan työtoimintaan. Halpaa työvoimaa, jolle ei tarvitse kustantaa työterveyshuoltoa tai maksaa lomarahoja ja jolle kertyy hävyttömön vähän eläkettä.

Katsoin myös tuon A-talkin ja näin punaista. Siinäkö tosiaan on ratkaisu työttömyysongelmaan, että kokeneet ja koulutetut työttömät menevät Alepan kassalle töihin? Ja aivan kuin sinne noin vain mentäisiin. Ei sinne haluta keski-ikäisiä, esimieskokemusta omaavia, oman alansa asiantuntijoita. Paikat menevät opiskelijoille ja ilmaisille harjoittelijoille. Ben Zyskowicz väitti pokkana tietävänsä miltä työttömästä tuntuu. Ei varmaan ole päivääkän ollut työttömänä. Tai jos on ollutkin, niin ei tämän päivän toivottomassa työllisyystilanteessa, eikä kovin pitkää aikaa. Suututti kovasti tämän työttömän puolesta, joka rohkeasti omalla naamalla osallistui keskusteluun.

4* kirjoitti...

Niin, eipä ole haluttu edes yrittää tehdä mitään, työttömyysongelman on annettu räjähtää ihan omia teitään miten suureksi tahansa. Ja yhä pahenee. Tilastoja vain yritetty siivoilla kepulikonsteilla, kuten ilmaistöillä, ei muuta.