torstai 5. joulukuuta 2013

Asumisesta

Asuminen on huolettanut viime aikoina. Jos ja kun en saa enää työpaikkaa, missä asun loppuikäni? Rahankäytön suhteen asuminen on yksinasuvalle pahin murheenkryyni. Miten saada itselleen tarpeeksi halpa asunto, jonka pystyy maksamaan tällaisilla kitsailla Kelan tuilla, ja jonka jälkeen jää rahaa vielä muuhunkin elämiseen ja joka olisi kuitenkin kooltaan ja tasoltaan yhtään inhimillisen asumiskelpoinen.

Netissä joku "veronmaksaja" aina esittää työttömien pistämistä jonnekin korpeen pieniin parakkeihin. No heh, ei minulla sijainnin suhteen ole mitään väliä, muuttaisin mielelläni täältä suuren kaupungin liepeiltä jonnekin metsäiselle alueelle luonnonrauhaan. Mitä tulee asunnon kokoon, niin minun kiintiöni on jo täynnä pieniä koppeja. Opiskeluaikana asuin kolme vuotta 18 neliön asunnossa, joille täällä kaupungissa oli ihan oma nimityksensä, "itsemurhayksiö". Tämän jälkeenkin vielä lukuisia vuosia asuin 20-26 neliön yksiöissä. Joten pieniin yksiöihin en enää mene vaikka pyssyllä uhattaisiin (saa mieluummin ampua heti ;-) ).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vakava asia, mutta pakosti nauratti tuo 'saa mieluummin ampua heti';)

Mutta voin ymmärtää asumisongelman. Meitä on kaksi maksamassa ja silti asumiseen menee paljon rahaa. Mutta yksin en ikinä olisi päässyt omakotitaloon.

Hyvää itsepäisyys-päivää!

4* kirjoitti...

Tattista. Hyvää itse*äisyyspäivää sinnekin.

En nuorena parikymppisenä ymmärtänyt "itsemurhayksiö" -juttua, "kui niin asun sellaisessa?"

Jossain suurkaupunkien keskustoissa toki saattaa olla haluttukin kämppä 18 neliön koppero, tai jos joku huvikseen omasta valinnastaan haluaa leikkiä downshiftaajaa tyyliin "jää kivasti rahaa muuhun jne." niin siitä vaan koppiin asumaan.