maanantai 13. toukokuuta 2013

Liian korkea koulutus

Tavallisen työpaikan haussa ei saisi kuulemma olla liian korkeasti koulutettu. Niin mikä se tavallinen työpaikka edes on? Minua on neuvottu jättämään tutkintoja pois hakemuksesta, mutta sittenhän ansioluetteloon ei jää melkein mitään kun työkokemustakin on niin vähän. Ja koska eräistä työkokemuksistani voi päätellä niitten vaativan jonkun korkean koulutuksen, niin nekin pitäisi jättää pois.

Mitä enemmän teen hakemuksia sitä vähemmän tiedän mitä niihin oikeasti pitäisi kirjoitella. Lopputulos on ollut sama kuitenkin hakemuksen tyylistä huolimatta, tällä hetkellä teen hakemuksia enää hyvin valikoiden, "mitä tahansa" on turha hakea.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uudelle blogillesi!

Sanoisin, että älä jätä mitään tutkintoa pois CV:sta tai hakemuksista. Parempi olla rehellinen, tieto kulkee niin nopeasti.
Minä hain työttömänä kauppaan myyjäksi (kesätyö), ei huolittu, kun sanottiin, että olet niin korkeasti koulutettu, että lähdet heti pois kun saat muuta työtä.
Kaksi loppututkintoa oli liiikaa myyjän työhön...

4* kirjoitti...

Haluaisin toki olla rehellinen, se vaan ei ole kannattanut tähän mennessä. Onko poisjättäminen valehtelua? Hakemukseen ei mahdu kuitenkaan kaikkea. Mutta olet oikeassa että voi tulla kiusallisia tilanteita myöhemmin, kun asioita kuitenkin saadaan jostain selville.

Nuori tuttuni on merkonomi (ei ylioppilas) ja hänelle sanottiin että on liian korkeasti koulutettu kaupan myyjäksi.


Itse olen saanut tuon saman kommentin, että lähden heti kuitenkin parempiin hommiin, jos minut otettaisiin koulutustani alempaan paikkaan. Ylempiin paikkoihin toisaalta ei kokemus taas riitä vaan pitäisi aloittaa alempaa.