torstai 16. toukokuuta 2013

Mistä rahaa jos ei työstä

Erään poliitikon mukaan pullojen keräilystä saa 200 euroa kuussa. No ei saa, sen verran kova kilpailu nykyään on joka pullosta ja tölkistä, ne suorastaan viedään käsistä.

Mutta vakavammin ottaen tähän kysymykseen tarvitsen vastauksen, koska en pysty elämään työmarkkinatuella ja asumistuella loppuikääni. Kuten aiemmin selostin keikkatöistä ei saa itselleen lisää rahaa. Osallistumalla työkkärin toimenpiteisiin saa 9 euroa viitenä päivänä viikossa korvausta, mutta se menee kuluihin jos riittääkään (+oma lukunsa on kuka haluaa tehdä ilmaistöitä).

Sijoittaminen tai pokerin pelaaminen netissä kävisivät työstä, mutta vaatisivat jonkin verran alkupääomaa. Piensijoittaja on lisäksi vaikeuksissa pankin palvelu- ym. maksujen kanssa, mahdollinen voitto uppoaa helposti näihin. Riski menettää kaikki on myös olemassa.

Ylimääräiset tavarat voi myydä kirpputorilla, divarissa, huutonetissä tms. Tästä nyt ei paljon heru ja tavara on monesti arvokkaampaa omassa käytössä.

Valitettavasti työttömälle näyttää olevan helpompaa kuin lisärahan ansaitseminen vain vähentää menoja eli pitää ikuista "älä osta mitään" -päivää.

Ei kommentteja: