maanantai 20. toukokuuta 2013

Miten töihin tauon jälkeen

Miten tauon jälkeen voi päästä takaisin työmarkkinoille, varsinkaan työttömyystauon. Miten saada ansioluetteloon jotain täytettä? Jos vaan on työttömänä ilman mitään ansioluetteloon laitettavia aktiviteetteja, niin vähän ajan päästä voi verrata lottovoittoon saada töitä "kotona makaamalla".

1. Opiskelut, näistä lisää jonain muuna päivänä, varsinkin aikuisopiskelusta, jonka tilanne on nyt ihan perseellään.

2. Yhteiskunnan taholta tyrkytetään vain ilmaistöitä ja työvoimakoulutukset on muuttuneet vain ilmaisiksi harjoitteluiksi. Näihin ei uskalla enää hakea, koska harjoittelupaikka pitää onnistua itse saamaan, järkevän ja hyödyllisen harjoittelupaikan saaminen on oikeastaan sama asia kuin palkkatyöpaikan saaminen.

3. Vapaaehtoistyöt, näissäkin epäselvyyksiä riittää ja vissiin uusia lakeja tulossa, yhtenä se ettei työkkärit katso hyvällä sellaisia vapaaehtoistöitä, joita muut ihmiset tekevät palkallisina.

4. Luottamustehtävät, vaikea päästä piireihin, työtöntä syrjitään.

5. Itsenäiset opiskelut ja omat projektit. Näissä on vikana miten osoittaa työnhaussa olleensa aktiivinen ja päivittäneensä osaamistaan, työnantajat haluavat todisteellista näyttöä, joka asia pitäisi pystyä todistamaan jollain paperilla nykyään.

6. Harrastukset, jos harrastuksesta voi tehdä ammatin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin, se on kumma, että esim äityisloma katsotaan olevan ihan ok, mutta työttömän aukot on huonoja. Vaikka tilanne on oikeasti se, että äityislomilla ei yleensä ammatillinen tietämys kasva.

4* kirjoitti...

Ilman pieniä lapsia voisi olettaa jäävän hyvin aikaa itsensä kehittämiseen sekä tauon jälkeen olisi tuoreessa vireessä eikä loppuunpalamassa kuten moni tauotta työssä raatanut, mutta miksi näin ei kuitenkaan ajatella.