maanantai 3. kesäkuuta 2013

Alanvaihto ainoa mahdollisuus?

Ihmettelen vaan miksi työttömän pitää vaihtaa alaa, eikö tosiaan muuta vaihtoehtoa ole? Eikö ole jotain lyhyehköä muuntokoulutusta entisiä töitä sivuavalle alalle. On erityisen turhauttavaa elämässään "heittää vesilintua" tutkinnolla, jonka saamiseen on käyttänyt monen vuoden työajan, ja onhan tutkintoon mennyt rahaakin, sekä omaa että yhteiskunnan. Miksi ainoa vaihtoehto näyttää olevan ryhtyä tekemään "jotain ihan muuta".

2 kommenttia:

Työpaikallinen kirjoitti...

Minä olen usein ajatellut tuota samaa. Miksi juuri minun pitäisi jatkuvasti uudelleenkouluttautua, kun hyvin monet muut ovat samalla tutkinnolla olleet valmistumisestaan asti töissä? Uudelleenkouluttautuminenkaan ei välttämättä takaa työpaikkaa. Pitäisi todellakin olla sellaisia räätälöityjä muuntokoulutuksia, joissa otettaisiin aikaisemmat opinnot huomioon esim. jättämällä kaikki yleissivistävät oppiaineet (jotka on jo moneen kertaan opiskeltu) pois ja keskityttäisiin vain ammattiaineisiin liittyviin opintoihin.

4* kirjoitti...

Olet juurikin asian ytimessä. Jos keski-ikäinen työtön haluaisikin opiskella, niin nykyiset mahdollisuudet lähinnä turhauttaa. Systeemistä puuttuu aikuisopiskelijalle sopivia lisäkoulutuksia.