maanantai 10. kesäkuuta 2013

Työvoimakoulutusten sisältö

Osallistumiini korkeakoulutettujen työvoimakoulutuksiin oli valittu parikymmentä täysin eri aloja edustavaa henkilöä, kieliä, historiaa, matematiikkaa, biologiaa, kulttuurialoja, insinööri, kemisti, oikeustieteilijä, opettajia ym. Niinpä sieltä ei paljon vertaistukea saanut, koska ei täysin eri alojen henkilöt pysty toisiaan mitenkään neuvomaan mitä tehdä. Kunhan istutaan siellä kurssilla ringissä jaarittelemassa niitä näitä ja kahvia juomassa. Toisen kurssin kouluttaja oli ihan epäpätevä, kun oli itse pari vuotta opiskellut ja sitten jättänyt tutkinnon kesken, niin tällainen sitten neuvoo tutkinnon suorittaneita työllistymisessä? Kurssilla esim. tyhjennettiin kananmunia ja askarreltiin kuorista jotain… Kursseilla luvattiin vierailukäyntejä yrityksiin, mutta näitä ei todellakaan ollut. Atk-taitojen osuus rajoittui johonkin alkeisiin tai A-ajokorttiin, mikä on ihan kurssilaisten aliarviointia. Jos on gradun tehnyt osaa varmaankin käyttää tekstinkäsittelyohjelmia, tiedonhakua netistä ja sähköpostia paremmin kuin A-kortin vaatimuksissa. Kurssien pääsisältö oli 3-6 kk "työssäoppimista", joka tarkoittaa että on itse löydettävä itselleen "harjoittelupaikka" ihan mistä tahansa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on kyllä törkeää, itsekin moisella kurssilla ehdin muutamalla olla. Opettaja oli niin onneton, että pyysi minua puhumaan asiasta, jota olin tehnyt viimeiset kymmenen vuotta työssäni.

Noilla kursseilla saadaan paitsi tilastoja kaunistettua-vähemmän työttömiä. Niin myös työtä noille kurssin pitäjille, jotka yleensä ovat järjestään surkeita.

4* kirjoitti...

Totta, tilastojen siivoamista ja näistä hyötyy eniten vaan kaikenlaiset epämääräiset koulutusyritykset hyvin epäpätevine kouluttajineen. Työttömille näistä ei ole hyötyä vaan ajanhukkaa, ehkä jopa haittaa kun joutuu ilmaiseksi tarjoamaan itseään paikkoihin, joihin on hakenut myös palkkatöihin.