torstai 13. kesäkuuta 2013

Asioita hoideltu

Jonotin työkkärissä hoitamassa työnhaun uusimista ja kuntakokeilun "työnetsimispalveluun" ilmoittauduin myös kun pakko oli. Eipä sieltä tosin ole tullut sähköpostiin mitään kuittausta onko asia nyt toistaiseksi ok, ärsyttää kun sähköposteihin ei vastata nykyään yhtään mitään. Palkkatuesta minulle on annettu joka kerta ihan eri tietoa, viime vuonna määrästä sanottiin 1280 €, mutta nyt 1186 €, vaikka on muka indeksikorotuksella noussut? Ja ennen olisi ollut vain yrityksille ja yhdistyksille saanut palkkatukea, mutta nyt kelpaisivat valtio ja kunnatkin? Ei työkkärin kanssa saa asioista mitään selkoa.

Passin jouduin myös uusimaan, koska en muuten pysty henkilöllisyyttäni todistamaan. Aika kallista näin pienituloiselle, valokuva 15 € ja passi 52 €, tämä nykyään viiden vuoden välein.

Kuntakokeilu alkaa joskus elokuussa, en siitä mitään tarkempaa tietoa saanut mitä on tiedossa. Yhteiskunta pistää puoli miljoonaa kuntakokeiluun vuodessa pelkästään tässä kaupungissa. Sillä palkataan 5-6 henkilöä määräaikaisiin pätkiin hoitamaan hanketta ja lisäksi rahaa menee tilavuokriin ja johonkin muihin "kuluihin". Eli voi taas miettiä onko tämä järkevää rahankäyttöä näinä aikoina. Omalta osaltani voisin olla osallistumattakin, koska tarvitsen vain palkkatyöpaikan tai rahaa suoraan kouraan, eikä tuolta kuitenkaan kumpaakaan saa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuo työnetsimispalvelu se entinen 'työvoiman palvelupiste'? Sinne minutkin ohjattiin silloin jokunen vuosi sitten kun olin ollut useamman vuoden työttömänä. Surkea paikka. Itku pääsi kun kun kävelin sieltä ulos. Kai se oli joku onnettomien kaatopaikka, huh, huh.

4* kirjoitti...

En tiedä vielä tarkkaan mitä tuo on, syksyllä näkee, saattaa olla juurikin pahamaineisen typ:in lisäpalvelu, rahoitus tuohon tulee
kuntakokeilusta