perjantai 9. elokuuta 2013

Aktivointi

Kommentoinpas tätäkin mitä ajatuksia poliitikkojen tämän viikkoiset lausunnot herättivät.

1. "Ministeri Risikko tekisi sosiaaliturvasta vastikkeellisen"
"Kunnat, yritykset ja erilaiset työpajat voisivat työllistää sosiaaliturvan saajia."

Pötypuhetta. Kunnat ja yritykset eivät voisi työllistää, koska niillä ei ole palkkarahoja tähän tarkoitukseen. Kaikki aktivointi maksaa jotain, ja kun rahaa ei ole, puheet on sanahelinää. Millainen on se erilainen työpaja kuin tavallinen työpaja?

2. "On vielä auki millaisia tehtäviä sosiaaliturvan saajille osoitettaisiin, mutta ne eivät voisi olla sellaisia, joihin muuten palkattaisiin työntekijä."

Ei nykyään ole mitään tehtäviä mistä joillekuille ei maksettaisi palkkaa. Tuolla on lahjatavarapuodit väärällään käsinvirkattuja patalappuja, veisteltyjä lusikoita yms.

3. "Pitkäaikaistyöttömille järjestettäisiin jotain toimintaa, että he eivät syrjäytyisi. Nythän osa porukasta syrjäytyy sen takia, että he eivät ole mukana missään toimenpiteessä."

Toimenpiteessä työttömältä leikataan pää irti. Näin työtön on syrjäytynyt lopullisesti sen takia, että hän on ollut toimenpiteessä, eikä siis syrjäytynyt sen takia, että hän ei ole ollut mukana missään toimenpiteessä.

4. "Pitkäaikaistyöttömät on pidettävä aktiivisena, että he ovat työssä kiinni sitten, kun työpaikkoja tulee."

Tämä kuulostaa siltä että työttömät pakotetaan hyppimään ylös ja alas, seisomaan päällään tai esim. kantamaan laatikkoa ympäriinsä, ihan vaan ollakseen "aktiivinen" ja odotellessaan jotain aikaa jota ei (luultavasti) koskaan tule. Työttömän pitää hukata ainutkertainen arvokas elämänsä pelkkään kärsimiseen kuin vankilassa. Mikä olikaan työttömän rikos? Monessa paikassa maapallolla ihmisiä kidutetaan eikä ihmishengellä ja terveydellä ole mitään arvoa, Suomi haluaa tähän kerhoon mukaan?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin hyvät kommentit! Allekirjoitan jokaisen.

4* kirjoitti...

Ehkä kuvainnollisesti pää irti... "Toimenpiteistä" tulee myös mieleen lääkärien "pistetään sitä piikillä".