perjantai 23. elokuuta 2013

Millainen olet

En ole reipas ekstrovertti enkä "hyvä tyyppi", joita työnhaussa yleisesti etsitään. Olen jonkun verran introverttinen, mutta en kuitenkaan halua olla täysi erakko (työttömyys uhkaa tehdä minusta erakoituneemman kuin haluaisin). Niinpä minulle on rasittavaa vastailla työnhaussa "millainen olet?" -kyselyihin. Esim. haastattelussa minulta on kysytty millainen olet kahvihuoneessa. Heh, luultavasti olen muitten mielestä tylsä ja haluaisin puhua vain työasioista, mikä on väärä vastaus. Eikö oikeampi lähestymistapa työnantajalle pitäisi olla mitä hakija pystyy tekemään ja saako asioita hoidettua. Mennäänkö työpaikoille kuluttamaan aikaa vai tekemään jotain? Minähän en tätä enää tiedä kun olen näin kauan ollut pois työpaikoilta.

4 kommenttia:

Työpaikallinen kirjoitti...

Mennäänkö työpaikalle viihdyttämään kollegoita vai mennäänkö sinne tekemään töitä? Kumpi onkaan se tärkeämpi asia, johon oikeasti pitäisi kiinnittää huomiota työhaastattelussa?

4* kirjoitti...

Minusta monet haastattelijat tai rekryhenkilöt ovat harhautuneet kyselemään ihan epäolennaisuuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä välillä tuntuu siltä, että työpaikalle on tultu viihdyttämään kollegoita, pukeutumaan kuten he, nauramaan tyhmille vitseille, nuolemaan pomoja ja olemaan samaa mieltä kaikesta kuin muutkin. Osaamista ei valitettavasti enää arvosteta, on kiva keksiä pyörä moneen kertaan uudelleen ja jos sellainen ei miellytä, sinut leimataan muutosvastarintaiseksi. Järjen ääni on kadonnut monessa asiassa. Nimim. 25 vuotta työelämässä PS Jos harrastat avantouintia, maratoneja tai joogaa tai kaikkia kolmea, saat varmasti työpaikan (tämä ei ole vitsi).

4* kirjoitti...

No enpä harrasta juuri joogaa, avantouintia, maratonjuoksua, vaan muita liikuntalajeja kuten hiihtoa (joka on selvästikin väärä harrastus työnhaussa). Ilmeisesti hakijan pitää sopia porukoihin vapaa-ajallakin. Mielenkiintoinen lista sinänsä, aika ääripäitä. Juoksu on ollut muodissa jo jonkun aikaa, ei kyllä sovi kaikille, on vamma-altista puuhaa. Maratoneille osallistuminen on kallista.