tiistai 27. elokuuta 2013

Ulkonäkö

Ensivaikutelmaan tietysti vaikuttaa ulkoinen olemus. Ulkonäköön liittyy paljon ennakkoluuloja, kuten "jos ihminen ei huolehdi ulkonäöstään ei hän huolehdi mistään muustakaan" tai "jos ihminen on laiha ja tukka huonosti, hän on narkkari". Roteva on vahva ja hintelän näköinen on heikko, sekä fyysisesti että henkisesti ("näin on kun siltä näyttää").

Työnhaussa ulkonäön pitää olla siisti, mutta tähän ei riitä pelkkä puhdas tukka ja puhtaat vaatteet. Mietin omalta kannaltani, etteikö ehkä ulkonäkö ole kelvannut. Pitäisikö minun muuttaa ulkonäköäni jotenkin vastaamaan enemmän sitä mitä "oikeasti" olen. Tällaisia tyyliohjelmia tulee telkkarista solkenaan. Työttömän mahdollisuudet ulkonäön suhteen tosin ovat heikot, koska keski-ikäisen naisen ulkonäköön panostaminen vaatii tunnetusti paksun rahapussin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin se on, ikävä kyllä, tähän on tultu. Milläs työtön hankkii sitä parempaa ulkonäköä... tyylikkäät vaatteet, kampaajalla pitäisi käydä.
Ja kosmetologilla vähintään kerran viikossa.
Huokaus. Onneksi pääsin eläkkeelle.

4* kirjoitti...

Olen oikeastaan yllättynyt kuinka paljon aikuisillakin vielä tällainen ryhmäpaine vaikuttaa, kaikilla pitää olla samat (merkki)tavarat, älypuhelimet ym. Ulkonäössäkin tärkeintä on siihen laitetut aika ja rahat, ei kaunis lopputulos. Kun esim. joku on keksinyt (kalliit) rakennekynnet, niin kaikilla pitäisi sellaiset hankalat krumeluurit olla sormissa. Huokaus täältäkin.