tiistai 20. elokuuta 2013

Metsään meni

"Olen huomannut tavallisten suomalaisten jo vuosia ihmetelleen, miksi yhteiskunnan tuen varassa eläviä ei voitaisi ohjata vaikkapa risusavottoihin tai keräämään marjoja, Pakarinen kirjoittaa." täällä

Kas kun työttömille aina ehdotetaan vain ulkotöitä ja fyysisesti kaikkein raskaimpia kuten metsätyöt. Ihanko valikoimatta pistetään kaikki työttömät metsään? Työttömille varmaan sitten järjestetään työturvallisuuskurssit, ensiapukurssit ja metsässä liikkumisen opastukset. Säänmukaiset työvaatteet myös tarvitaan. Muuten saa pelastusväki lisätöitä eksyneitten, väsähtäneitten, paleltuneitten ja loukkaantuneitten metsästä pois hakemisessa.

Marjastuksesta herää hauskoja kysymyksiä. Montako litraa pitää saada kerättyä täyttääkseen velvollisuutensa? Jos olen ahkera ja kerään enemmän (kun kerran olen metsään asti mennyt ja marjoja löytänyt), saanko myydä ylimenevät omaan laskuun tai ottaa itselleni ja sukulaisilleni. Jos ei niin miten sen estää? Vartijat aseen kanssa uhkailemaan "marjat tänne tai muuten..." Toisaalta metsään voi mennä aikaansa kuluttamaan koko päiväksi saaden pari kourallista ampärin pohjalle, riittääkö se? Pakko riittää, koska aina ei vaan löydä marjoja metsästä vaikka koko päivän ahkerasti etsisi.

Eli näissä pellepuheissa on vain taka-ajatuksena työttömien simputtaminen, ajatus saada työttömät pois näkyvistä, ne voi tunkea jonnekin korpeen rämpimään pois parempien ihmisten joukosta. Työttömät on tarkoitus pitää "ulkona". Ja jos joku ei metsätöitä jaksaisi, niin "siinähän se taas nähtiin millaista roskasakkia, ei niistä mihinkään ole oikeaan työntekoon".

Ei kommentteja: