tiistai 6. elokuuta 2013

Suuret kaupungit

Yliopistokaupungit kuten Tampere, Turku ja Jyväskylä ovat kaikki samanlaisia toivottomia paikkoja työnhaun kannalta. Suuressa kaupungissa on olevinaan paljon työpaikkoja, mutta paljon on asukkaitakin. Etenkin on paljon korkeakoulutettuja, joita lukuisat oppilaitokset suoltavat vielä koko ajan lisää. Hakijoita työpaikkoihin tulee kaikkialta muualta Suomesta, sekä Helsingistä, pikkukaupungeista että näistä muista yliopistokaupungeista. Lisäksi täällä on ikään kuin kaupungin sisällä kaupunki, jossa työpaikat jaetaan sisäpiiriläisten kesken.

Suurissa kaupungeissa on tarjolla runsaasti keikka- tai osa-aikatöitä. Näistä on kuitenkin kilpailemassa esim. suuri määrä opiskelijoita, joille on edullista ottaa tällaisia töitä vastaan. Opiskelijat ovat työnantajien mielestä haluttua työvoimaa. Työtöntä sen sijaan suuressa kaupungissa ei kukaan palkkaa, koska pakkohan sen on olla epäluotettava, huijari, varas ja narkkari, jos edes on niin selvin päin pystyäkseen tulemaan haastatteluun. Haastattelussa kysytään "saako ottaa huumetestin?"

2 kommenttia:

Työpaikallinen kirjoitti...

Tampereen työttömyysprosentti on tämän päivän Aamulehden mukaan 16,1. Tervetuloa vain kaikki tänne "työllistymään"! Toivottomaksihan se onkin jo ajat sitten todettu...

4* kirjoitti...

Niinpä, täällä yli 14 %. Kas kummaa kun suuret kaupungit Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä ja Lahti ovat kaikki tässä 14-16% kerhossa eli yli maan keskiarvon. Lisäksi noihin pitää lisätä 4-5% toimenpiteissä olevia. Todellinen määrä on siis 18-20% sekä piilotyöttömiä vielä päälle. Oikeasti mitä tästä tulee, poliitikot vaan höpöttää aktivoinneista.