lauantai 17. elokuuta 2013

Työkkärissä taas

Kävin tällä viikolla työkkärin info-tilaisuudessa, joka minulle oli laitettu pakolliseksi. Ihan yhtä tyhjän kanssa vajaa 15 min juttu, turhan takia juoksutetaan montaa kymmentä ihmistä tuollaiseen, kun mitään oikeaa tietoa asioista ei kerrota (ja vielä jouduin siirtämään hammaslääkärin tuon takia). Mainostetaan jotain työnetsimispalvelua. Sinne pitää kuitenkin erikseen soitella ja yrittää varata itselleen aika. Olisin varannut heti, mutta eihän se niin helposti voi käydä, vaikka henkilöt paikalla. Miksi asioita hoidetaan monen välikäden kautta, tämä on juuri sitä mihin työllistämisrahat hukkaantuvat. Hyvin epätehokasta toimintaa. Keksitään palveluita, joihin varmaan kourallinen ihmisiä pääsee osallistumaan.

Toinen mainittu asia oli kaupungin palkkatukipaikat. Näitä kuulemma on tietty määrä. No sehän on tiedossa, mutta miten itse pääsisin tuollaiseen työpaikkaan? Sitä ei kerrota. Vahvistui taas se käsitys, että näitä sumplitaan tiskin alta hyväveli -tyyliin. Mitään jonotuslistaa tai järkevää hakua ei ole. Lisäksi palkkatukitöihin näyttää "joutuvan" sellaisia jotka eivät haluaisi. Minulle mikä tahansa yli tonnin palkka olisi parannusta nykytilanteeseen. Päästyäni mihin vaan "huonompaan" työhön voisin hakea töissäolevana "parempaa" paikkaa.

3 kommenttia:

Työpaikallinen kirjoitti...

Tampereella palkkatukipaikat olivat vielä viime vuonna netissä (tosin työkkäristä saatavien salasanojen takana). Nyt niitä ei enää kuulemma saa julkaista jostain kummallisesta syystä. Silloin kun niitä muutaman kerran katselin, niin eipä siellä mitään minulle sopivaa olisi ollutkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Minä asun pienessä kunnassa Treen kupeessa. Silloin kun olin työtön ja kyselin kunnasta noita paikkoja, niin ei kunta voinut koskaan ottaa juuri sinne mihin paikkoja oli, ne oli aina jotain helvatin muita rahoja.
Tivasin asiaa isommiltakin pomoilta kunnassa, mutta eihän ne muuta kuin käski kääntyä työvoimaviranomaisten puoleen. En tänä päivänä tiedä kuka ne paikat sai ja millä perusteella.

4* kirjoitti...

Palkkatukipaikkoja on niin erilaisia. On täälläkin joskus ollut työkkärin seinällä tai koneella esim. yhdistysten 4-5h/pv työajan paikkoja, joihin ei kannata mennä. Kaupungin tukipaikoissa on vähintään 85% työaika, joten siinä olisi jotain järkeä, tehtävistä tosin ei mitään tietoa kun on niin "salaista".