keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Asenteet

Lehtijutuista levitetään tietynlaista asenteellisuutta pitkäaikaistyöttömiä kohtaan. Tämänkin mukaan jotkut työttömät "elelevät harmailla markkinoilla saaduilla tienesteillä". Juttu leimaa työttömiä pimeän työn tekijöiksi ja levittää väärää tietoa, että työttömyyskorvauksia nostetaan ihan vaan huvikseen, taskurahoiksi muitten tulojen päälle. Rahaa muka sataa työttömälle ihan ovista ja ikkunoista, sossusta, pimeistä töistä, sukulaisilta tai ties miltä työttömän joutilasta lorvimista tukevalta sponsorilta.

Toisekseen jutun mukaan useat pitkäaikaistyöttömät ovat "rakentaneet elämän ilman työtä". Ihan taisi runosuoni sykkiä ilman käsitystä todellisesta tilanteesta. Totuus on, että tässä on elämää purettu koko työttömyyden ajan. Pala palalta pitää luopua jostain mitä ennen pystyi itselleen palkalla hankkimaan. Työttömäksi joutunut karsii pois elämästään asioita, joihin raha ei enää riitä. Rakentaa voi vain kuvitelmissaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kummallinen käsitys tuo, että työtön tekee pimeitä töitä ja saa rahaa pilvin pimein. Onkohan se jostain vanhasta jutusta alkanut, kun joku raksamies teki töitä pimeästi ja nosti työttömyyskorvausta, juttu oli TV:ssä joskus muutama vuosi sitten.
Sellaiseen kuitenkin pystyy vajaa prosentti työttömistä, joten aivan turha yleistää.
Kyllä se on ennemmin niin, että kaikki tekeminen ja harrastaminen (maksullinen) minullakin oli pakko jättää kun rahantulo pieneni ja ruokakin kallistuu koko ajan.

4* kirjoitti...

Niinpä, huijareita ehkä on, mutta yleisesti epärehelliseksi leimaaminen loukkaa. Taitaa olla niin että eniten valehtelevat, huijaavat ja varastavat ihmiset luulevat kaikkien muidenkin olevan samanlaisia. Rehellinen ihminen on vissiin vähän tyhmä nykymaailmassa.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen pitkäaikais työtön ja saan kuulla siitä lähiomaisiltani koko ajan, että en muka tee asian eteen mitään. Se on loukkaavaa kumminkin hain joka toinen viikko töitä laitoin kunnon läjän hakemuksia menemään ja mistään ei kuulu mitään. Itse en saa kelasta ollenkaa työmarkkinatukea tai muuta rahaa ainoastaan asumistuen ja jos aloitan työharjoittelun mitä täällä minulla päin työkkäri antaa paikkoja koko ajan niin menetän sosiaalitoimen toimeentulotuen jolla joudun tulemaan toimeen. Eikä se sossun luukulla roikkuminen ole niin mukavaa ja helppoa kuin moni tuntuu luulevan, kuukaudessa saa n. 400€ jolla pitäisi ostaa ruuat, vaatteet yms. mihin se ei riitä nykyisillä hinnoilla ja jos saan tililleni jostain 2€ niin se otetaan heti siitä 400 pois.