keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Vaihdetaan välillä

Valitan vaan ongelmista enkä yritäkään keksiä ratkaisuja. Fiksummat saisivat niitä keksiä. Ongelma on ettei työpaikkoja riitä kaikille. Työmarkkinat ovat myös niin joustamattomat, että vain samaa työtä ennenkin tehnyt kelpaa työpaikkaan. Koulutusvaatimukset ovat joustamattomia, tietty tutkinto pitää olla kuhunkin paikkaan, mutta toisaalta uuden koulutuksen hankkiminen aikuiselle on myös ihan joustamatonta.

Näin yksilön ihan minun itteni kannalta ratkaisu olisi se, että minä menen vaihteeksi vaikka viideksi vuodeksi töihin ja joku muu tulee minun tilalleni pyörittelemään peukaloitaan tyhjän pantiksi. Viiden vuoden palkalla voin muuttaa haluamaani asuntoon ja hankkia muutenkin mitä tarpeellista rahalla saa. Kitupiikiksi oppineella jää tuossa ajassa vielä säästöönkin. Pitemmälle ei kiinnosta ajatella.

2 kommenttia:

Työpaikallinen kirjoitti...

Olen miettinyt tuota samaa jo 2,5 vuotta sitten: http://toivotontyoton.blogspot.fi/2011/04/tyottomyydenvaihtaja.html

No eipä ole mikään asia tuosta muuttunut...

4* kirjoitti...

Niin eipä ole muuttunut ja kaikki ideat on kyllä aikojen saatossa keksitty moneenkin kertaan. Olisin voinut kirjoittaa suuren osan asioista jo monta vuotta sitten, työttömyys on tätä samaa aina vaan.

Vuorotteluvapaa tosiaankin keksittiin aikoja sitten hyvässä tarkoituksessa, mutta kikkailijat alkoivat heti käyttää sitä väärin. Vuorotteluvapaatkin menevät jo muutenkin töissä oleville tai sillä voidaan ketjuttaa määräaikaisuuksia (kuten tunnettua se yksi päivä kortistossa riittää).

Vuorotteluvapaan alle yhden vuoden vaihto on aika vähän, vaikka tietenkin parempi kuin ei mitään, ottaisin kaikki pätkät kyllä jos saisi. Työuraa tai -urattomuutta on jäljellä yli 20 vuotta, mutta silti on naiivia haaveilla viiden vuoden työpätkästä. Tähän on tultu nykytyömarkkinoilla.