perjantai 4. lokakuuta 2013

Työ ei elätä vaan palkka

Edellisen jutun kirjoittaminen oli minusta tosi hauskaa. Ehkä ei saisi tehdä pilaa vakavalla asialla, joka tosin minun korvissani kuulosti poliitikkojen pellepuheilta. Vaikea uskoa työvelvoitteen toteutuvan kovin laajassa mittakaavassa, koska miten yhtäkkiä saadaan yli 300 tuhannelle ihmiselle tällainen paikka. Tuollaiseen 1-2 tuntia 5 päivää per viikko "työhön" en lähde samalla 700 € työmarkkinatuella kuin nyt. Koska 700 € on niin pieni summa, ettei sillä eletä täällä muutenkaan, niin on kohtuutonta olettaa sillä käytävän joka päivä vielä "töissä".

Mutta avustaviin tehtäviin lähden tällä hetkellä vaikka 1600 €/kk palkalla, kaupungille olen tarjoutunut palkkatuella halvemmallakin (eli sillä 85% työajalla, eipä ole mitään kuulunut vaikka tietoa asiasta luvattiin syyskuun loppuun mennessä). Vaatimattomien töitten hyvä puoli on, että pääsee helpolla, menee vain töihin, mitään vastuuta ei ole mistään, ei tarvitse ajatella eikä tehdä päätöksiä asioista, eikä työt seuraa kotiin. Koulutusta vaativista tehtävistä pitää tietenkin saada niitä vastaavaa palkkaa. Esim. opettajan alkupalkka ilman kokemusta on 2700-3100 € (oppilaitoksesta riippuen ).

3 kommenttia:

Kohtalotoveri kirjoitti...

Myös edellisen jutun lukeminen oli hauskaa, pilaa saa tehdä vakavistakin asioista, kun aihetta on.

Ja näinhän se on, että työ ei elätä, vaan säännöllinen rahan tulo. Minäkin voisin porkkanan eli lisätulon perässä lähteä hieman "osallistumaan", mutten tosiaankaan nykyisillä tuen tasoilla. Päivittäinen pakkotyö edellyttäisi esimerkiksi kaupunkiliikenteen kuukausikorttia, josta näin työttömänä on pitänyt luopua ja rajoittaa bussilla kulkemista muutamaan kertaan kuukaudessa. Kaupunkialueen ulkopuolelle matkustan työn perässä vasta oikealla palkalla.

Anonyymi kirjoitti...

Hauska juttuhan tuo oli. Ja sitäpaitsi tuo ns vastikkeellinen työttömyyskorvaus itsesssän tuntuu isolta vitsiltä;)

Kaikille pari tuntia päivässä, herranjee mikä trafiikki alkaa;))

4* kirjoitti...

Useamman kymmenen tuhannen henkilön lisätrafiikilla saataisiin eloa tähänkin tuppukylään. ;) Pitäisi varmaan vielä pari siltaakin rakentaa lisää, että kaikki varmaan pääsee kuka millekkin puolel jokke.

Vaikea uskoa velvoitetyön toteutumiseen siksikään, että nytkin kaupunki jättää järjestämättä aktivointia näille nk. sakkolistalaisille, ja maksaa mieluummin sakkomaksuja valtiolle 12 miljoonaa.