sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Työvelvoite

Jatkan vielä tämän aiheen rääpimistä työttömän kannalta, vaikka idea 1-2 h työvelvoitteesta aivan vitsiltä vaikuttaakin (eli rahaa ei ole, mutta silti pitää saada luotua joku uusi byrokraattinen systeemi työttömien kiusaksi).

1. Osa-aikatöiden ongelma palkallisinakin on se, että niistä tulee samat töissäkäyntikulut kuin kokopäivätöissä, mutta palkka vain osalta tunteja. Työntekijänkin pitää pystyä minimoimaan kulujaan ja maksimoimaan voittoaan. Joten palkattomien 1-2 tuntia 5 päivää per viikko velvoitetöiden pitää olla lähellä asuinpaikkaa. Toinen vaihtoehto on saada tehdä vaadittu 5-10 tuntia viikossa 1-2 päivänä. Itse ainakin samalla vaivalla, kun paikkaan on aamulla mennyt siellä olisi useamman tunnin yhteen kyytiin.

2. Miten poissaolot? En minä ainakaan halua hakea tuollaisen takia lääkärintodistuksia johonkin flunssaan tai mahatautiin, ne maksavatkin. Mahtaako edes terveyskeskuksesta saada, enpä ole tullut yrittäneeksi enkä viitsisi yrittääkään, arvaan jo etukäteen mitä se touhu on täällä kaupungissa.

3. Kustannuksia siis näyttää tulevan itselle, mutta saako työtön jotain hyötyä itselleen, onko porkkanaa? No ei tällaiset avustavat työt tule minua auttamaan koskaan työllistymään mihinkään, ammattitaitoa ja oikeaa työkokemusta ei noista kerry. Saa tehdä avustelemista toisten hyödyksi eläkeikään asti. Itse elää alle köyhyysrajan. Motivoivaa vai mitä?

Ei kommentteja: