sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Tekemiset

Työnhaku on aika jäissä taas, koska työpaikkailmoituksia on ollut ennätysvähän, esim. mol:lissa vain 350 kpl täällä (yhdessä Suomen suurimmassa) kaupungissa. Tietenkin tiedän, että pitää hakea muualtakin, mutta helpompaa olisi niin päin, että työnantajat ilmoittelisivat jos on tarvetta ja millaisista henkilöistä, kuin itse tyrkyttää summassa itseään mihin sattuu.

Talvesta on tulossa samanlainen kuin viime talvestakin. Ilmoittauduin taas avoimeen yliopistoon aloittamaan uutta ainetta. Olisin halunnut jatkaa vanhoja aineita pitemmälle, mutta avoimen yliopiston kautta ei pääse edistyneemmille kursseille. Toisekseen ajattelin elvyttää erään vanhan harrastuksen, halvalla toivon mukaan. Liikuntaharrastuksissa joudun pitämään taukoa rasitusvammojen takia (tässä näkee myös, ettei fyysisiin töihin olisi asiaa, kun ei paikat kestä).

Minua on syytetty etten tee mitään hyödyllistä, mutta olen tehnyt jokaiseen koulutukseeni liittyen sekä palkallisia että ilmaistöitä, joten en katso olevani mitään velkaa mihinkään suuntaan. Kahdeksankymppisiä vanhempiani auttelen jos tarpeen. Muuten en tee mitään jos en itse saa siitä jotain (kuten palkkaa). Harrastuksista, opiskelusta ja liikunnasta saan jotain mielekästä itselleni, joten niitä teen huvikseni.

4 kommenttia:

Työpaikallinen kirjoitti...

Avoimen yliopiston opinnot tosiaan tuppaavat jäämään aina niihin perusopintoihin, koska jatkomahdollisuutta ei ole. Opiskelusta saa kuitenkin niitä onnistumisen elämyksiä, joita työnhaussa ei tule.

4* kirjoitti...

Jollain saralla elämässään pitäisi myös onnistua, ei kukaan muuten jaksa, epäonnistumisten kasaantuminen on pahasta.

Tässä alkaa olla ammattimainen opiskelija, essee, raportti tai harjoitustyö syntyy näppärästi aiheesta kuin aiheesta...

Anonyymi kirjoitti...

Avoimet tahtoo olla aika kalliita nykyään. Sitten taas sopivien amk-koulutusten haku on keväällä, jolloin mahdollinen opintojen aloitus menisi ensi syksyyn - ei vaihtoehto. Oliskohan kellään ideoita suunnilleen ilmaisista koulutuksista, joihin saa omaehtoisen koulutuksen tukea? (Työllisyyskoulutuksiin en ole päässyt) Pää tosiaan vaatisi järkevää tekemistä ja itsetunto itsensä kehittämistä työttömyysaikana

4* kirjoitti...

Nyt kysyt vaikeita. Ilmaisiin tutkinto-opintoihin ei juuri pääse kesken vuoden. Mitähän te-toimisto mahtaisi vastata tuohon?

Avoimen 10 € opintopiste on valitettavasti halvimmasta päästä. Kansalaisopistoissakin tuppaa olemaan kalliimpaa.

Aikuiskoulutuskeskusten, ammatti-instituuttien ja vastaavien tarjonta kannattaa käydä läpi. Tosin sielläkin on maksut ehkä useita satasia. Lisäksi on epävarmaa (kuten aina) hyväksyykö te-toimisto omaehtoiseksi näitä ammatillisia näyttötutkintoja.