lauantai 7. syyskuuta 2013

Ahdas muotti

Työtön on kuin pakkopaidassa, kädet sidotut, mitään ei oma-aloitteisesti saa tehdä, jotta oikeus päivärahoihin ei mene. Saa olla vain kotona. Tai matkoilla saa nykyään rajoitetusti olla, kunhan on passissa tulemaan työkkärin info- tms. tilaisuuksiin parin päivän varoitusajalla. Kun aloitin työttömän urani piti erityisesti varoa ettei "työllisty omassa työssään". Tähän olisi riittänyt vaikka artikkelin kirjoittaminen ja julkaiseminen omalta alaltaan. Liikaa urheilua ei saa harrastaa, tästä löytyy tapaus, jossa työtön oli viettänyt "ammattimaisesti" tuntikausia päivässä bodaussalilla. Vapaaehtoistöitä pitää varoa tekemästä, ettei varsinkaan mene yritykseen auttelemaan kaveriaan, vaikkapa keittämään kahvia. Sivutoimista yrittäjyyttä ei saa kokeilla. Opiskelun kanssa pitää olla tarkkana, mikä on sivutoimista ja minkä voi mahdollisesti hyväksyttää omaehtoiseksi opiskeluksi työkkärissä. Jos joku luulee, että ilta- ja viikonloppukursseille saa vapaasti osallistua, niin erehtyy, työttömällä ei edes nämä ajat ole vapaata omaa aikaa, vaan työkkäriin pitää tehdä selvitykset.

2 kommenttia:

Kohtalotoveri kirjoitti...

Asiaa puhut jälleen.

Tätä samaa minäkin olen ihmetellyt, että miksi toisaalta on lukemattomia rajotuksia ja kieltoja, mitä kaikkea työtön ei saa tehdä, mitä muut saa, eikä euroakaan ansaita omin päin ilman seurauksia. Eikö tosiaan punttisalillakaan saa olla?

Toisaalta sitten aivan käsittämätön moraalinen närkästys siitä, että työtön ei muuta tee kuin makaa sohvalla "syrjäytymässä", menköön mieluummin vaikka kynsisaksilla nurmikon reunoja leikkaamaan, kunhan vaan jotenkin "aktivoituu".

Haloo, mitä järkeä!

4* kirjoitti...

Juu ja nimenomaan nämä sellaiset tekemiset on rajoitettuja, joista saisi cv:hen arvokasta sisältöä ja auttaisi työllistymisessä. Kai punttisalilla saa olla, kunhan ei voida katsoa olevan ammattimainen urheilija ja "työllistyvän omassa työssään". Jossain paikallislehdessä oli tällainen tapaus joitakin vuosia sitten, ei taida löytyä netistä enää.