keskiviikko 4. syyskuuta 2013

En nyt jaksaisi

Hohhoijaa. Kävin toisen ja ilmeisesti viimeisen kerran rupattelemassa työnetsijäpalvelussa. Kuten arvata saattoi ei tuosta käteen mitään jäänyt. Tuli vain syyllistetty olo, kun en ole juuri nyt ollut itse riittävän aktiivinen. Aion toki nyt syksyllä tehdä taas hakukierroksen lukuisiin paikkoihin kunhan kesäkiireiltäni ehdin. Esitetyt vaihtoehdot olivat:

1. Hae niin perkuleesti kaikkia vähänkään mahdollisia avoimia paikkoja, myös koulutusta ja kokemusta vastaamattomia. Tyrkytä itseäsi suoraan työpaikkoihin myös kaikin tavoin, sähköpostitse ja puhelimitse, vaikka avoimia paikkoja ei olisikaan ilmoitettu.

2. Yhdistysten osa-aikaiset (=huonopalkkaiset) palkkatukityöt hanttihommissa.

3. Hanki uusi koulutus. "Suomessa kun ei palkata kouluttamattomia."

Siis ei mitään uutta auringon alla. Kohta 1 on hakkaa päätä seinään maailman tappiin asti. Tiedän kaikki vakiojutut miten työpaikkoja "pitäisi" hakea ja olen kokeillut jo. Työnhakuneuvojen jakaminen tässä vaiheessa minulle on turhaa, heti työttömyyden alussa olisin voinut hyötyä näistä neuvoista, nyt on myöhäistä.

Kohdan 2 pirullisuus on huonossa palkassa, viisipäiväisessä työajassa (siis tulee täydet matka- ja muut työssäkäyntikulut vaikka työaika 22-25 h/vk) sekä työtehtävät eivät juuri edistä minkään toisen työpaikan saamista jatkossa.

Vaihtoehto 3 ehkäpä vähän loukkaa, koska olen ylikoulutettu. Eikö nykyinen koulutukseni tosiaan kelpaa mihinkään? Pitäisi taas n:nnen kerran lähteä opiskelijaksi keräämään suorituksia. Minusta tuntui viime talvenakin avoimen yliopiston kursseilla, ettei paikkani enää pitäisi olla kursseilla opiskelijan osassa.

Ei kommentteja: