maanantai 2. syyskuuta 2013

Keikkatulot

Työttömälle aiotaan sallia 300 euron keikkatulot työttömyyskorvauksien vähenemättä. Periaatteessa ehdottoman hyvä asia, ei voi ainakaan huonontaa kenenkään tilannetta, vaikka käytännössä harva tästä pystyy hyötymään. Poliitikkojen on siis helppo tällaista nyt luvata. Byrokratia säilyy edelleen eli jokaisen keikan palkkalaskelma pitää toimittaa sekä työtunnit ilmoittaa. Harva saa tällaisia keikkatöitä, joissa pysyy alle 300 euron. Itsekin sain kahden päivän opetuskeikasta yli tuon 300. Joko ei saa keikkatöitä ollenkaan vaikka haluaisi, tai tuo tuloraja paukkuu rikki mennen tullen. Onko siis ylimenevistä tasan sama käytäntö kuin nyt? Tällöin tuloloukku pysyy samana pienillä esim. 300-900 palkkatuloilla. Lisäksi pienten lisätulojen vaikutusta asumistukeen on ollut ja on ilmeisesti tämän uudistuksen jälkeenkin mahdotonta arvioida. Hyöty voi hävitä asumistuen (ja mahd. muiden tukien) vähenemiseen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Uutisen kuultuani jäin minäkin ihmettelmään sitä, että mistä noita keikkatöitä nyt yhtäkkiä ilmestyy. Toisaalta, kuten totesit, muutama päivä töissä, niin menee yli 300:n ekun. Jos sellainen onni osuu, että se keikkatyö tippuu syliin;)

4* kirjoitti...

Aivan. Keikkatöitä saa hakemalla hakea, näistä on kova kilpailu, ei tarjottu minullekaan jonoksi asti, otin vastaan mitä tarjottiin kunnes tarjoukset loppui.

Muuten ansiosidonnaisella on ollut edullista ottaa kaikki keikat, koska säästyy 500 päiviä ja veroprosentti laskee. Saattaaa käydä uudistuksessa niin, että suurimman hyödyn saavat ne jotka vähiten tarvitsisivat.